Aterizare eşuată a unui avion de luptă F-35 pe un portavion american, în Marea Chinei de Sud. Șapte marinari au fost răniți

Data actualizării: Data publicării:
portavion
Şapte marinari au fost răniţi, luni, după aterizarea eșuată a unui avion de luptă F-35 pe un portavion al Marinei SUA în Marea Chinei de Sud, a anunţat armata americană. FOTO: Facebook US Navy

Şapte marinari au fost răniţi, luni, după aterizarea eșuată a unui avion de luptă F-35 pe un portavion al Marinei SUA în Marea Chinei de Sud, a anunţat armata americană.

Un avion de luptă-bombardier F-35C Lightning II încerca să aterizeze pe USS Carl Vinson în timpul unei misiuni de rutină, potrivit unui comunicat al Marinei americane în Oceanul Pacific, scrie Agerpres.

Pilotul avionului, care a putut să se ejecteze înainte de a fi recuperat de un elicopter, este în stare stabilă.

Dintre cei şapte marinari răniţi, trei au fost evacuaţi la Manila, în Filipine, şi sunt, de asemenea, în stare stabilă, potrivit Marinei SUA.

Aceasta nu a precizat ce s-a întâmplat cu avionul sau cauza accidentului şi a adăugat că a deschis o anchetă.

USS Carl Vinson, USS Abraham Lincoln şi grupurile lor aeronavale au început duminică o serie de manevre în Marea Chinei de Sud, unul dintre principalele puncte de fricţiune dintre chinezi şi americani în regiune.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri