Au fost descoperite alte două gropi comune la Borodianka: Printre victimele ucise de ruși, o fată de 15 ani

Data publicării:
Au fost descoperite alte două gropi comune la Borodianka
Au fost descoperite alte două gropi comune la Borodianka. Foto: Profimedia Images

Au fost descoperite încă două gropi comune la Borodianka, o suburbie a Kievului, unde au fost găsite alte nouă cadavre ale unor civili, unele dintre ele prezentând „semne de tortură", a anunţat poliţia capitalei ucrainene în noaptea de miercuri spre joi, potrivit France Presse, citată de Agerpres.

„Aceste persoane au fost ucise de ocupanţi (ruşi), iar unele dintre victime prezintă semne de tortură”, a denunţat pe Facebook şeful poliţiei locale, Andrii Nebitov.

Borodianka a fost, potrivit Kievului, scena unor „masacre de civili” în luna martie, când forţele ruse au ocupat oraşul.

„Într-o groapă am găsit cadavrele a doi bărbaţi de aproximativ 35 de ani, iar alături de acestea corpul unei adolescente de 15 ani”, a precizat Nebitov. „Într-o alta, forţele de ordine au descoperit corpurile a şase persoane: patru bărbaţi şi două femei”, dintre care patru victime „au putut fi identificate ca locuitori ai oraşului”, celelalte două sunt în proces de identificare, a spus el.

„Militarii ruşi au ucis cu bună ştiinţă civilii care nu le-au opus niciun fel de rezistenţă”, a denunţă şeful poliţiei citat, precizând că trupurile descoperite au fost "transportate la morgile din regiunea Kievului pentru expertiza" medico-legală.

Medici legişti şi anchetatori au inspectat cele două gropi comune, potrivit acestuia. „Poliţia din regiunea Kievului continuă să investigheze” uciderea de civili imputată forţelor ruse de către partea ucraineană, a mai adăugat el.

De la retragerea forţelor Moscovei în urmă cu trei săptămâni din regiunea Kievului, sute de corpuri de civili au fost descoperite de autorităţile ucrainene, care denunţă împreună cu Occidentul "crime de război" comise de soldaţii ruşi care au ocupat zona. Este o acuzaţie pe care Rusia o respinge, notează AFP.

Publicaţia electronică Ukrainska pravda notează că cele nouă corpuri au fost descoperite în două gropi comune.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri