Australia atacă planurile UE de taxare a carbonului la frontieră

Data publicării:
un sticăr lipit pe un stâlp, care susține reducerea emisiilor de CO2
Ministrul australian al comerțului susține eliminarea tuturor tarifelor pentru bunurile și serviciile de mediu. Sursă foto: Profimedia Images

Planurile UE privind taxarea carbonului la frontieră, în conformitate cu normele Organizației Mondiale a Comerțului, ar fi incredibil de dificil de realizat de către Bruxelles și ar întări protecționismul, afectând în același timp liberul schimb la nivel global, a declarat ministrul australian al comerțului, Dan Tehan, potrivit Politico.

„Dacă ne uităm, de exemplu, la schema UE de comercializare a certificatelor de emisii (EU ETS), aceasta oferă permise gratuite unei mari părți ale industriei din Uniunea Europeană, astfel încât modul în care se poate verifica proporția gradului de poluare este foarte dificil”, a transmis Tehan.

De asemenea, oficialul australian a vorbit și despre subvențiile industriale și agricole ale UE, subliniind că e necesară eliminarea tuturor tarifelor pentru bunurile și serviciile de mediu.

„Cel mai eficient mod, care este în acord cu valorilor noastre, ar fi să începem să liberalizăm bunurile de mediu și serviciile de mediu pentru a oferi tuturor țărilor posibilitatea de a beneficia de tehnologia de care vor avea nevoie, în special în ceea ce privește reducerea emisiilor”, a mai spus Dan Tehan.

Partenerii noștri