Australia își închide complet granițele pentru cetățenii străini

Data publicării:
scott morrison premier australia

Premierul Australiei, Scott Morrison, a anunţat joi că a decis să interzică accesul tuturor cetăţenilor străini care nu au reşedinţă în ţară. Morrison susţine că măsura a fost luată pentru că cele mai multe cazuri de infecţie cu coronavirus au fost persoane venite din străinătate. Australia a înregistrat până acum aproximativ 600 de cazuri de infecţie cu coronavirus.

Premierul Australiei, Scott Morrison, a anunţat joi că a decis să interzică accesul în ţară pentru toţi cetăţenii străini care nu au reşedinţă în Australia începând de vineri, pe fondul pandemiei de coronavirus, potrivit Reuters citat de Mediafax.

„Cazurile pe care le-am înregistrat au fost importate în proporţie covârşitoare”, a spus Morrison, motivând astfel decizia luată de Guvernul de la Canberra.

Australia a înregistrat aproximativ 600 de cazuri de infecţie şi şase decese din cauza coronavirusului, un număr relativ scăzut în comparaţie cu alte ţări, dar oficialii sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de posibilitatea unei creşteri rapide a numărului de cazuri în ţară.

Anterior, Canberra a decis restricţionarea activităţii restaurantelor, cafenelelor şi cinematografelor, în încercarea de a limita răspândirea virusului.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri