Autoarea eseului „Cum să-ți omori soțul” a fost condamnată la închisoare pe viață pentru uciderea soțului ei

Data publicării:
Nancy Crampton Brophy, o scriitoare care a scris un eseu intitulat „Cum să-ți omori soțul”, a fost condamnată la închisoare pe viață pentru uciderea soțului ei
Nancy Crampton Brophy, o scriitoare care a scris un eseu intitulat „Cum să-ți omori soțul”, a fost condamnată la închisoare pe viață pentru uciderea soțului ei. Foto: Profimedia

Nancy Crampton Brophy, o scriitoare care a scris un eseu intitulat „Cum să-ți omori soțul”, a fost condamnată la închisoare pe viață pentru uciderea soțului ei, relatează BBC.

Crampton Brophy, în vârstă de 71 de ani, a fost găsită vinovată de crimă de gradul doi luna trecută. Juriul a decis că și-a împușcat soțul în 2018, pentru a-i încasa poliția de asigurare de viață în valoare de 1,5 milioane de dolari.

Brophy, un bucătar în vârstă de 63 de ani, a fost ucis pe 2 iunie 2018 în timp ce se afla la muncă, la Institutul Culinar Oregon din sud-vestul orașului Portland.

Ea a deținut același model de armă folosit pentru uciderea soțului ei și a fost văzută pe imaginile de pe camerele de supraveghere în timp ce conducea către și dinspre institutul culinar, au arătat probele și relatările din instanță.

Poliția nu a găsit arma cu care a fost ucis Brophy. Procurorii au spus că Crampton Brophy a înlocuit țeava pistolului folosit în atac și apoi l-a aruncat.

Avocații ei au susținut însă că Brophy a fost cel mai probabil victima unui jaf.

Cei doi erau căsătoriți de mai bine de 26 de ani.

Scriitoarea s-a făcut remarcată în 2011, când a publicat un eseu intitulat „Cum să îți omori soțul”.

„Ca scriitoare de romane de suspans, petrec foarte mult timp gândindu-mă la crime, deci mă gândesc și la procedurile urmate de poliție în aceste cazuri”, își începea Brophy articolul. „Divorțurile sunt scumpe. Ești sigură că vrei să îți împarți avuția la partaj?”, argumenta scriitoarea în articolul publicat pe un blog.

„Lucrul pe care îl știu despre crimă este că fiecare dintre noi poate ajunge acolo când este împins suficient de departe”, a mai scris ea în eseul care a fost șters între timp.

Eseul nu a fost admis ca probă la proces, deoarece a fost scris cu 7 ani înainte de moartea lui Brophy.

Printre cărțile publicate de scriitoare se numără mai multe romane despre crime, infidelitate sau tentative de crimă, teme obișnuite pentru scriitorii de romane polițiste.



Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri