Autoritățile de la Beijing anulează toate festivitățile pregătite pentru sărbătorirea Anului Nou Chinezesc

Data publicării:
virus china coronavirus beijing
Sursa: Guliver/Gettyimages

Autoritățile de la Beijing au luat decizia de a anula toate evenimentele majore dedicate celebrării Anului Nou Chinezesc. Astfel, oficialii încearcă să împiedice pe cât posibil răspândirea virusului mortal care a ucis deja 25 de persoane, informează CNN.

„Pentru a controla epidemia, pentru a proteja viața și sănătatea oamenilor și a reduce riscurile, se decide anularea tuturor evenimentelor pe scară largă, inclusiv festivitățile din temple, începând de astăzi ”, se arată într-o declarație de joi a Biroului guvernamental de Cultură și Turism din Beijing.

Festivitățile dedicate Anului Nou Chinezesc erau programate să se desfășoare din 25 ianuarie până în 8 februarie.

Între timp, a fost închis al doilea oraș din China, după ce în ultimele 24 de ore, numărul persoanelor care au murit a crescut la 25, iar cel al îmbolnăvirilor a trecut de 600. Joi, autoritățile chineze au anunțat că un al doilea oraș a fost închis. Este vorba despre Huanggang - o localitate vecină cu Wuhan - cu aproape 7 milioane de locuitori.

Primul oraș băgat în carantină a fost Wuhan, unde de altfel a și apărut virusul. Începând de miercuri seară nimeni nu mai intră și nu mai iese din metropola cu 11 milioane de locuitori.

Potrivit noilor informații apărute în legătură cu acest caz, sursa noului coronavirus ar fi carnea de şarpe vândută fără respectarea normelor de igienă, într-o piață de Wuhan. Între timp, locuitorii din acest oraș spun că se simt „de parcă ar fi sfrâșitul lumii” și se tem că vor rămâne fără provizii de hrană, relatează BBC.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri