Autoritățile din România, despre amenințarea lui Patrușev cu norul radioactiv: „Românii nu au nici un motiv de îngrijorare”

Data publicării:
nor radioactiv
Agenția Națională pentru Protecția Mediului spună că nu sunt modificări ale nivelului de radiații în România. FOTO: Shutterstock

Declarația lui Nicolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, potrivit căreia un nor radioactiv, provenit de la munițiile cu uraniu sărăcit din Ucraina, se îndreaptă spre Europa, a fost contrazisă atât de polonezi, cât și de oficialii români.

Agenția Națională pentru Protecția Mediului spună că nu sunt modificări ale nivelului de radiații în România, așadar, nu avem niciun motiv de îngrijorare.

„Românii nu au nici un motiv de îngrijorare în privința nivelului radioactivității mediului, ca urmare a atacurilor recente din Ucraina. Nivelul radioactivității mediului în România s-a încadrat în valori normale”, a precizat Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

Vineri, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nicolai Patrușev, unul dintre oamenii din cercul cel mai apropiat al lui Vladimir Putin, a declarat că distrugerea munițiilor cu uraniu sărăcit furnizate de Occident Ucrainei a dus la formarea unui nor radioactiv care se îndreaptă spre Europa.

Nicolai Patrușev a atras atenția în cadrul unei întruniri că președintele american Joe Biden se află la summitul G7 din Japonia, unde șefii de stat ai țărilor vestice vor discuta, la presiunea Statelor Unite, inclusiv despre asistența oferită Ucrainei, scrie agenția de presă rusă TASS.  

Patrușev a afirmat că „nu este pentru prima oară când americanii „ajută” țările în acest fel. Ei „au ajutat” și Ucraina, punând presiune pe țările-satelit ca să furnizeze muniție cu uraniu sărăcit”.

„Distrugerea acestor muniții a condus la faptul că acum un nor radioactiv se îndreaptă spre Europa de Vest. În Polonia s-a înregistrat deja o creștere a nivelului radioactivității”, a avertizat secretarul Consiliului de Securitate, potrivit TASS.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri