Autoritățile italiene au sechestrat o navă germană imediat după încheierea carantinei

Data publicării:
alan kurdi vas
Foto: vesselfinder.com

Autorităţile italiene au sechestrat nava germană Alan Kurdi acostată în portul Palermo, după identificarea „mai multor nereguli”, a informat marţi agenţia italiană de presă ANSA, citată de dpa.

În data de 6 aprilie, nava aparţinând ONG-ului german Sea-Eye a salvat pe mare 150 de migranţi provenind din Libia. La începutul acestei săptămâni, echipajul navei a putut în sfârşit să debarce, după ce duminică s-a încheiat carantina la care au fost supuşi membrii echipajului pentru a preveni o posibilă răspândire a COVID-19.

Migranţii salvaţi, mai puţin patru persoane care fuseseră evacuate din motive medicale, au ajuns pe uscat la începutul acestei săptămâni, după terminarea perioadei de carantină pe un bac italian din largul Siciliei.

Inspectorii Gărzii de coastă italiene, care au verificat nava Alan Kurdi la încheierea carantinei, au constatat „mai multe nereguli de natură tehnică şi operaţională care riscă să compromită nu numai siguranţa echipajului, ci şi pe cea a celor care sunt sau ar putea fi salvaţi”, informează ANSA citând Garda de coastă italiană.

Alan Kurdi va rămâne sub „sechestru administrativ” până la rectificarea neregulilor, conform sursei citate, care a menţionat că autorităţile germane vor trebui să intervină pentru a asigura îndeplinirii cerinţelor. Nava nu îşi va putea relua activitatea până când toate problemele nu vor fi rezolvate şi verificate.

Încă nu se ştie care va fi soarta migranţilor salvaţi de nava germană Alan Kurdi şi nici cea a celor 34 de migranţi recuperaţi de nava spaniolă Aita Mari. Din cauza pandemiei noului coronavirus, Italia nu mai permite debarcarea imediată a migranţilor salvaţi pe mare, decizie criticată de organizaţiile de protecţie a drepturilor omului, reamintește Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri