Autoritățile nigeriene anunță, într-un tweet, că suspendă activitatea Twitter, după ce platforma a șters o postare a președintelui

Data actualizării: Data publicării:
Ecranul unui calculator cu o pagină de Twitter deschisă
Foto: Profimedia Images

Nigeria a anunțat, vineri, că a suspendat total activitatea Twitter pe teritoriul său, la două zile după ce o postare a președintelui țării, Muhammadu Buhari, a fost ștearsă de pe platforma socială pentru că instiga la violență împotriva secesioniștilor regionali.

Ministerul informațiilor din guvernul nigerian, Lai Mohammed, spune că guvernul a acționat din cauza „folosirii persistente a Twitter în activități de natură să submineze existența corporatistă a Nigeriei”, conform Reuters.

El nu a precizat, însă, ce formă va lua suspendarea platformei și nici nu a dat alte detalii cu privire la activitățile menționate. Ministerul a anunțat suspendarea Twitter chiar printr-o postare pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Rețeaua socială a anunțat că investighează situația și că va da mai multe detalii atunci când va primi mai multe informații. Totuși, în ciuda anunțului, aplicația și site-ul web al Twitter au funcționat în continuare în Nigeria, pe parcursul zilei de vineri. 

Miercuri, Twitter a anunțat că șterge postarea lui Buhari în care președintele amenința grupări secesioniste pe care le acuza că au atacat clădiri guvernamentale.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri