Autoritățile turce au cerut României să închidă școlile lui Gulen

Data actualizării: Data publicării:
lazar comanescu

Solicitarea de închidere a şcolilor din România care au fost fondate de opozantul preşedintelui Recep Erdogan, Fethullah Gulen, a fost transmisă nu numai de reprezentanța diplomatică a Turciei la București. Ministrul afacerilor externe a precizat că o asemenea solicitare a venit şi când a fost la Ankara, din partea oficialilor turci cu care a stat de vorbă.

„Am fost în vizită, împreună cu omologul meu polonez, pe 25 august, la Ankara. Am avut discuții extinse cu colegul nostru turc, am avut o oră, dacă nu mai bine, discuții cu președintele țării, Erdogan”, a precizat ministrul de externe, Lazăr Comănescu, într-un interviu pentru Digi24.

Claudiu Pândaru, realizator „În fața ta”: Ambasada Turciei, după acele zile, a avut o cerere uşor ciudată legată de nişte şcoli din România. Au mai insistat pe tema aceea?

Lazăr Comănescu: „Nu numai Ambasada Turciei a venit cu asemenea solicitări. Asemenea chestiuni au fost invocate și în discuțiile cu interlocutorii de care v-am vorbit, la Ankara. Am spus foarte clar că în România toate instituțiile de învățământ își desfășoară activitatea în conformitate cu legislația românească”, a asigurat șeful diplomației.

Interviul complet cu Lazăr Comănescu îl puteţi urmări duminică, la Digi24, la emisiunea „În faţa ta”, care începe la 13:05.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri