Autorul masacrului de la supermarketul din SUA era manager al magazinului. Ce i-a spus unei angajate care a supraviețuit

Data publicării:
walmart profimedia
Atac armat la un supermarket din SUA. Foto: Profimedia

Autoritățile au identificat cele șase victime ale atacatorului de la supermarketul din Virginia. Printre ele este și un băiat de 16 ani. Autorul atacului, manager de noapte al magazinului, s-a sinucis, relatează CNN.

Toate cele șase victime erau angajați la Walmart, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru CNN. Alte patru persoane au fost rănite.

„Orașul Chesapeake a fost întotdeauna cunoscut drept „Orașul căruia îi pasă” și acum, mai mult ca niciodată, știm că orașul nostru va avea grijă de cei care au cea mai mare nevoie. Vă cerem să vă rugați alături de noi pentru familiile și prietenii acestor membri ai comunității pe care i-am pierdut”, se arată în comunicat.

Autorul masacrului, Andre Bing, în vârstă de 31 de ani, avea „o singură armă și avea mai multe încărcătoare asupra sa”, potrivit poliției.

În supermarket erau aproximativ 50 de persoane în momentul atacului. Bing și-a împușcat însă colegii care erau în spațiul pentru angajați.

O femeie care lucra la Wallmart doar de 5 zile a povestit pentru CNN cum a supraviețuit atacului. S-a ascuns sub o masă, sperând că Bing va pleca, dar atacatorul a văzut-o. I-a spus să iasă de sub masă și apoi i-a pus pistolul la tâmplă.

„Mi-a spus: Jessie, du-te acasă”, a povestit ea.

Potrivit companei, Bing era manager de noapte al magazinului eraangajat la Walmart din 2010. Autoritățile încearcă să afle acum ce l-a determinat pe bărbat să-și împuște colegii.

„Oamenii legii fac tot ce pot și vă promit că vor urma mai multe informații”, a spus primarul din Chesapeake, Rick West.

Preşedintele american Joe Biden a reacționat spunând că atacul armat de marţi seară este un „nou act de violenţă groaznic şi lipsit de sens”.

„Acum sunt şi mai multe mese în ţară care vor avea scaune goale de Thanksgiving, una dintre cele mai îndrăgite sărbători şi care ne aduce împreună ca americani şi ca familii. Trebuie să fim uniţi ca naţiune. Trebuie să luăm mai multe măsuri” privind controlul armelor, a mai spus Biden.

Atacul din supermarketul Walmart a avut loc cu 48 de ore înainte de Ziua Recunoştinţei şi survine după un atac cu armă de foc într-un club de noapte frecventat de comunitatea gay în Colorado Springs, statul american Colorado, la sfârşitul săptămânii trecute, atac care a suscitat o vie emoţie în SUA.

Senatorul de Virginia Mark Warner s-a declarat „profund îndurerat de ştirile privind acest nou atac armat în masă care a avut loc în SUA, de data aceasta la un magazin Walmart din Chesapeake”.

Louise Lucas, membră a Senatului din Virginia, a declarat şi ea că are „inima sfâşiată”.

„Nu voi avea linişte atât timp cât nu se vor găsi soluţii pentru a pune capăt acestei violenţe endemice legate de arme, (violenţă) care a curmat atâtea vieţi în ţara noastră”, a subliniat senatoarea pe Twitter.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri