Autorul masacrului din Florida a avut o cădere nervoasă la interogatoriu. Mărturiile tulburătoare făcute atunci

Data actualizării: Data publicării:
Nikolas Cruz
@Guliver/GettyImages

Autorul masacrului de la liceul Parkland, din Florida, a avut o cădere nervoasă în timpul interogatoriului la care a fost supus pentru a-și mărturisi faptele. Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, a apărut în fața judecătorilor agitat și vorbind foarte încet. El le-a spus că nu merită nici măcar un pahar cu apă, că nu merită să i se citească drepturile și nici să trăiască după ce și-a ucis 17 foști colegi de clasă și profesori, pe 14 februarie.

Nikolas Cruz
@Guliver/GettyImages

El le-a cerut polițiștilor care l-au interogat să îl ucidă. „De ce nu mă ucideți? Ucideți-mă!”, a spus el în sala goală de interogatoriu, când polițistul a plecat să ia un pahar cu apă.

Mărturia lui Cruz a durat 12 ore și numără nu mai puțin de 217 pagini. Adolescentul le-a povestit anchetatorilor despre istoricul familiei sale, despre momentele în care a încercat să se sinucidă, le-a vorbit despre depresie, dar și despre „vocile malefice din capul lui” care îi spuneau „să ardă, să ucidă, să distrugă”.

Procurorii din Florida au făcut public transcriptul interogatoriului în care Nikolas Cruz a povestit în detaliu cum a decis să își ucidă colegii. Adolescentul a susținut că era dependent de Xanax și că fuma adeseori marijuana. Depresia lui s-a agravat cu două săptămâni înainte de masacrul, când mama lui a murit subit.

El a povestit cum a cumpărat cu 560 de dolari o pușcă de asalt, de la un magazin de arme din Florida, pentru că i s-a părut „cool” și voia să se simtă în siguranță. Cruz a susținut că a cheltuit aproximativ 4.000 de dolari pe arme și muniție.

„Vreau să mor. La final, eu nu am nicio valoare. Meriți să mori pentru că nu ești bun de nimic și ai ucis pe toată lumea. Să mori”, a spus adolescentul în sala de interogariu, după ce a făcut o cădere nervoasă și a început să vorbească singur.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri