Avertismentul Moscovei dacă NATO aduce forţe nucleare mai aproape de frontierele Rusiei: „Va fi necesar să reacţionăm”

Data publicării:
Adjunctul ministrului rus de externe
Adjunctul ministrului rus de externe, Aleksandr Gruşko. Foto: Profimedia

Moscova va lua măsuri de precauţie corespunzătoare dacă NATO desfăşoară forţe şi infrastructuri nucleare mai aproape de granițele Rusiei, a avertizat sâmbătă viceministrul rus de externe, Aleksandr Gruşko.

„Va fi necesar să reacţionăm (...) luând măsuri de precauţie adecvate, care să asigure viabilitatea descurajării”, a declarat Aleksandr Gruşko, potrivit agențiilor de presă ruse, preluate de Reuters și Agerpres. 

Oficialul a susţinut că Rusia nu are intenţii ostile faţă de Finlanda şi Suedia şi nu consideră că există motive „reale” pentru aderarea acestor ţări la NATO.

El a reluat şi declaraţia anterioară a Kremlinului, conform căreia reacţia Rusiei la o eventuală extindere a NATO va depinde de apropierea forţelor militare aliate şi de infrastructurile desfăşurat.

Reuters arată că intenţia Finlandei de a adera la NATO, anunţată joi, şi probabilitatea ca Suedia să facă acelaşi pas ar extinde Alianţa Nord-Atlantică - exact ceea ce preşedintele rus Vladimir Putin a încercat să împiedice, prin invadarea Ucrainei.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri