Avertismentul Turciei: Toate acordurile cu UE sunt în pericol

Data publicării:
cavusoglu GettyImages-517915098
Mevlut Cavusoglu, ministrul de externe al Turciei Foto: GettyImages

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat sâmbătă că acordurile cu Uniunea Europeană, inclusiv cel privind limitarea afluxului de imigranți, ar putea fi în pericol dacă blocul comunitar nu pune în practică promisiunea de liberalizare a vizelor pentru cetățenii turci, transmite agenția Reuters, preluată de Agerpres.

cavusoglu GettyImages-517915098
Foto: GettyImages

Într-un interviu pentru postul de televiziune CNN Turk, Cavusoglu a declarat că Turcia va prezenta un text final Uniunii Europene și „ori vor fi toate anulate, inclusiv acordul privind imigranții și liberalizarea vizelor, ori vor fi toate implementate”.

Turcia și UE au semnat anul trecut un acord pentru limitarea afluxului record de imigranți în Europa, în schimbul unui ajutor de câteva miliarde de euro pentru Ankara și al promisiunii ridicării vizelor pe termen scurt pentru cetățenii turci.

Pe de altă parte, șeful diplomației turce a mai spus că își menține intenția de a merge în Olanda pentru un miting în favoarea unui vot favorabil la referendumul din Turcia privind extinderea puterilor președintelui Recep Tayyip Erdogan, potrivit AFP. „Mă voi duce la Amsterdam astăzi (sâmbătă). Vom impune sancțiuni dure Olandei”, dacă această vizită este împiedicată, a amenințat Cavusoglu.

Ministrul olandez de externe Bert Koenders a transmis joi că vizita omologului său turc pentru a asista la un miting în favoarea referendumului privind extinderea prerogativelor președintelui Turciei nu este dorită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri