Foto Avioane rusești interceptate în apropiere de spațiul aerian al Suediei

Data publicării:
avioane de vanatoare pe cer
Avioanele rusești au fost interceptate în spațiul aerian internațional. Foto: RAF

Avioane britanice şi suedeze au interceptat două aeronave ruseşti care s-au apropiat joi seară de spaţiul aerian al NATO şi suedez, au anunţat Forţele aeriene regale britanice (RAF).

Aeronave suedeze Gripen şi britanice Typhoon au interceptat un avion de luptă Su-27 (Flanker) al forţelor aeriene ruse şi un avion de recunoaştere Il-20, a precizat RAF, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Avioanele britanice iau parte la misiunea de supraveghere aeriană a NATO pentru ţările baltice, a menţionat Alianţa militară nord-atlantică.

„Aeronavele ruse nu au respectat normele internaţionale şi nu au comunicat cu Regiunile de informare a zborului (FIR) relevante, totuşi au rămas în spaţiul aerian internaţional şi au zburat în mod profesionist”, a scris RAF pe Twitter, adăugând că „a fost o interceptare de rutină” pentru piloţii şi tehnicienii care asigură securitatea spaţiului aerian baltic.

Republicile baltice nu au apărare aeriană şi forţe aeriene proprii, bazându-se pe țările partenere NATO pentru patrularea spaţiului aerian din apropierea graniţelor cu Rusia şi Belarus.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri