Avionul care a adus sicriul Reginei Elisabeta a II-a la Londra a fost cel mai urmărit din istorie

Data publicării:
avionul care a dus-o pe regina elisabeta a II-a la londra
Avionul care a adus sicriul Reginei Elisabeta a II-a la Londra a fost cel mai urmărit din istorie. FOTO: Profimedia Images

Avionul care a transportat sicriul Reginei Elisabeta a II-a de la Edinburgh la Londra a devenit cel mai urmărit înregistrat vreodată, doborând recordul stabilit de aeronava care a adus-o pe Nancy Pelosi în Taiwan, scrie CNN.

Potrivit site-ului Flightradar24, aproximativ cinci milioane de oameni au urmărit online aeronava care a adus sicriul Reginei Elisabeta a II-a la Londra, în urmă cu o zi.

Astfel, 4,79 milioane de persoane au urmărit cursa pe site-ul și aplicația mobilă Flightradar24, iar 296.000 au urmărit avionul pe YouTube.

Cifra este una istorică și doboară recordul anterior, atins chiar luna trecută în timpul vizitei lui Nancy Pelosi, în Taiwan. Călătoria ei cu avionul către Taipei a fost urmărită de aproximativ 2,9 milioane de oameni.

Avionul care a adus sicriul Reginei a zburat o oră și 12 minute și a aterizat la Northolt.

Flightradar24 este unul dintre cele mai populare instrumente de urmărire a avioanelor, devenind accesibil publicului din 2009. Primul moment de vizibilitate importantă a fost cel din 2010, când, în urma erupției vulcanului islandez Eyjafjallajokull, mii de zboruri au fost redirecționate în toată Europa și America de Nord.

Angajații Flightradar24 au intuit că această călătorie de acum o zi avea potențialul de a deveni extrem de populară. Deși echipa a încercat să asigure cât mai multă stabilitate site-ului, numărul uriaș de utilizatori s-a dovedit a fi o provocare tehnică.

„Această creștere imediată, masivă, a depășit ceea ce am anticipat”, a scris directorul de comunicare al site-ului, într-o postare pe blog. El a adăugat: „În total, am procesat 76,2 milioane de solicitări numai legate de acest zbor – aceasta însemnând orice tip de acțiune a unui utilizator, cum ar fi clickuri pe pictograma zborului sau pe informațiile legate de aeronavă”.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri