Foto Băiatul care a supraviețuit unei inundații masive într-o peșteră din Thailanda a murit

Data actualizării: Data publicării:
baiatul salvat din pestera a murit
Băiatul a murit la patru ani după salvarea dramatică din peșteră. Foto: Profimedia Images

Duangpetch Promthep, unul dintre cei 12 băieți care au fost salvați dintr-o peșteră din Thailanda în 2018, a murit în Marea Britanie. Cauza morții nu este clară, dar se spune că adolescentul ar fi suferit o rănă la cap, scrie BBC.

Promthep a făcut parte din echipa de fotbal Wild Boars (Moo Pa în thailandeză), care s-a aventurat în peștera Tham Luang pe 23 iunie 2018 și a fost ulterior prinsă de creșterea bruscă a apelor din cauza unor inundații.

Avea atunci 13 ani, în timp ce colegii săi aveau vârste cuprinse între 11 și 16 ani.

Băieții și antrenorul lor au fost salvați două săptămâni mai târziu, după un efort dramatic de căutare și salvare care a implicat aproape 100 de scafandri thailandezi și străini. Au fost salvați în timp ce erau sedați cu medicamentul ketamina, mai scrie BBC.

Operațiunea de salvare din peștera din Thailanda, în 2018. Foto: Profimedia Images

Promthep a fost căpitanul echipei de fotbal de băieți din Thailanda, care a fost prinsă împreună cu antrenorul lor timp de două săptămâni în timp ce explora în provincia Chiang Rai.

Duangpetch Promthep s-a înscris la Academia de Fotbal Brooke House College din Leicester la sfârșitul anului trecut, când avea 17 ani.

Mama lui a informat templul Wat Doi Wao din orașul său natal din Chiang Rai, pe care echipa l-a frecventat iar colegii lui care au fost și ei prinși în peșteră au distribuit vestea tristă și pe conturile lor de sociale.

Salvarea dramatică din peștera thailandeză a făcut ulterior subiectul unor filme și cărți, inclusiv o miniserie cu șase episoade lansată de Netflix anul trecut.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri