Barack Obama își anunță sprijinul pentru Joe Biden în alegeri: Corupția, neglijența și răutatea trebuie să plece de la Casa Albă

Data actualizării: Data publicării:
obama si joe biden
sursa foto Profimedia Images

Fostul președintele al Statelor Unite, Barack Obama, și-a anunțat susținerea pentru fostul său vicepreședinte, Joe Biden, în alegerile prezidențiale care vor avea loc în 2020. Biden, care a devenit nominalizatul prezumtiv al democraților după ieșirea din cursă a senatorului Bernie Sanders, se va confrunta cu președintele în exercițiu, Donald Trump, în alegerile care vor avea loc în noiembrie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Dacă e ceva ce am învățat ca țară în momente de mare criză este că spiritul american de a ne purta de grijă unul celuilalt nu poate fi restricționat fizic la casele noastre, la locurile noastre de muncă, la cartierele noastre sau în locurile de rugăciune. El trebuie să fie reflectat și în guvernul nostru național. Tipul de leadership care este ghidat de cunoaștere și de experiență, de onestitate și modestie, de empatie și de eleganță – este genul de leadership care nu merită să existe doar în capitale de stat și în birourile primarilor – ele trebuie să fie și la Casa Albă.

De aceea, sunt mândru să îmi anunț susținerea pentru Joe Biden pentru funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii”, a spus Barack Obama.

Fostul lider de la Casa Albă l-a criticat, subtil, pe succesorul său. El a spus că politica dominată de corupție, neglijență, interes personal, ignoranță și răutate trebuie să dispară din Statele Unite.

„Acum, avem nevoie ca americanii de bunăcredință să se unească pentru o deșteptare națională împotriva unor politicieni care au fost prea mult timp caracterizați de corupție, nepăsare, neglijență, interes personal, minciună, ignoranță și răutate. Și pentru a schimba asta, aavem nevoie ca americanii din toate colțurile să se implice în politică și în viața publică așa cum nu au mai făcut-o niciodată”, a completat Barack Obama.

Barack Obama a fost președintele Statelor Unite între 2009 și 2017, fiind prima persoană de culoare aleasă în această funcție în Statele Unite. În această perioadă, Joe Biden i-a fost vicepreședinte.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri