Bărbat incendiat de o mulţime furioasă în Bangladesh, pentru că ar fi arătat lipsă de respect faţă de Coran

Data actualizării: Data publicării:
oameni in Bangladesh
Bărbat incendiat de o mulţime furioasă în Bangladesh, pentru că ar fi arătat lipsă de respect faţă de Coran. FOTO: Getty Images

Un bărbat a murit după ce o mulţime furioasă i-a dat foc în nordul Bangladeshului pentru că ar fi dat dovadă de lipsă de respect faţă de scrierile sfinte islamice dintr-o moschee, a informat vineri poliţia, potrivit DPA.

În îndepărtatul sat Burimari din districtul Lalmonirhat, la peste 300 de kilometri nord-vest de capitala Dhaka, doi bărbaţi i-au spus imamului de la o moschee locală că militanţii islamişti ar fi depozitat ilegal arme în interiorul clădirii, a declarat poliţistul Abida Sultana. Cei doi bărbaţi au încercat apoi să caute armele pe un raft unde erau păstrate Coranul şi hadith-ul, într-un mod căruia imamului i s-a părut lipsit de respect faţă de cărţile sfinte.

Localnicii i-au închis iniţial pe cei doi bărbaţi într-o încăpere.

Câteva sute de musulmani s-au repezit apoi la faţa locului, în cursul nopţii, l-au luat pe unul dintre bărbaţi şi l-au dus într-o zonă din apropiere unde l-au bătut şi i-au dat foc, a precizat poliţistul.

Poliţia a recuperat corpul carbonizat al bărbatului, a indicat oficialul local Abu Newaz Nishat, scrie Agerpres.

Mulţimea a scandat "Allah akbar," în timp ce incendia bărbatul, a adăugat el. Filmările au devenit virale pe reţelele sociale.

Se pare că victima se confrunta cu probleme mintale după îşi pierduse recent slujba de bibliotecar la un colegiu din districtul vecin Rangpur, a adăugat Nishat

Poliţia nu a găsit nicio armă în moschee, iar al doilea bărbat a fost plasat în custodia poliţiei.

Zvonurile şi superstiţiile duc adesea la incidente violente în Bangladesh. Peste 50 de persoane au fost ucise de către mulţimi furioase în 2019, potrivit organizaţiei pentru drepturile omului Ain o Salish Kendra. 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri