Bărbatul a cărui identitate era folosită de mafiotul Messina Denaro a fost arestat. Ce explicație le-a dat polițiștilor

Data publicării:
Matteo Messina Denaro este capturat de carabinieri pe 16 ianuarie 2023.
Șeful mafiot Matteo Messina Denaro a fost prins într-o clinică unde se trata sub numele de Andrea Bonafede. Foto: Profimedia Images

Andrea Bonafede, un bărbat de 59 de ani, din localitatea Campobello di Mazara, a fost arestat de poliţia italiană care îl acuză că i-a permis ultimului naş al mafiei siciliene, Matteo Messina Denaro, să-i folosească identitatea timp de mai mulţi ani, scrie The Guardian.

Denaro a fost prins pe 16 ianuarie într-o clinică din Palermo, unde se trata de cancer sub numele de Andrea Bonafede. Acesta fusese condamnat în absenţă în 2002 la închisoare pe viaţă pentru că a ucis cu mâna lui sau a ordonat uciderea a zeci de persoane.

Potrivit magistraţilor, Adrea Bonafede i-a permis naşului mafiot să îi folosească cartea de identitate, carnetul de sănătate şi chiar şi cardurile, precum şi două maşini care erau înmatriculate pe numele lui.

Chiar şi casa în care se ascundea Denaro, în localitatea Campobello di Mazara, îi aparţinea în acte lui Bonafede, deşi procurorii spun că a a fost cumpărată cu banii mafiotului.

Bonafede s-a apărat spunând că l-a cunoscut pe Denaro pe stradă, acum un an, şi l-a ajutat pentru a putea obţine tratament pentru cancerul la colon de care suferea.

Anchetatorii spun, însă, că "este puţin plauzibil ca cel mai căutat şef mafiot din lume să ceară ajutor pe stradă unei persoane pe care abia a cunoscut-o".

Matteo Messina Denaro avea postere cu filmul "Naşul" în ascunzătoarea sa

Autorităţile italiene spun că Matteo Messina Denaro a locuit în Campobello di Mazara mai bine de un an fără să fie deranjat. Acesta purta haine de lux, putea fi văzut aproape în fiecare dimineaţă într-o cafenea locală, luând cina la o pizzerie şi făcând plimbări pe străzi, unde era salutat cu cordialitate de localnici.

Marţi, anchetatorii au găsit şi imagini înregistrate de o cameră de supraveghere care îl arată pe Denaro într-un supermarket, făcând cumpărături cu trei zile înainte e a fi capturat. Acesta a cumărat carne tocată, două sticle de bere şi detergent de rufe.

Procurorii încă mai cercetează dacă Denaro avea şi alte ascunzători în oraş. Până acum, carabinierii au găsit trei apartamente folosite de mafiot, inclusiv unul în care în spatele hainelor dintr-o garderobă se afla o uşă care ducea într-un buncăr.

În aceste ascunzători, procurorii au găsit haine de lux, smaralde, diamante, un poster cu filmul "Naşul", de Francis Ford Coppola şi mai multe cărţi, printre care biografii ale lui Vladimir Putin şi Adolf Hitler.

Potrivit procurorilor, Denaro, suprnumit şi "Diabolik" ar fi fost în spatele mai multor crime care au zguduit Italia în ultimele decenii.

Acestea includ un atac cu bombă din 1992, în care au fost uciși procurorii anti-mafia Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino, dar şi asasinarea în 1996 a lui Giuseppe Di Matteo, fiul de 12 ani al unui mafiot care a divulgat informații anchetatorilor.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri