Bărbatul care a comis o fraudă de 68 de miliarde de dolari, în urma căreia și fiul său s-a sinucis, cere să fie eliberat din închisoare

Data publicării:
madoff2 1

Fostul investitor Bernard Madoff, omul din spatele celei mai mari scheme Ponzi din lume, a declarat că e pe moarte din cauza insuficienţei renale şi că a solicitat să fie eliberat mai devreme din închisoare, după ce a fost condamnat 150 de ani în spatele gratiilor, scrie The Guardian.

Avocatul lui Madoff spune că fostul investitor, în vârstă de 81 de ani, foloseşte un scaun cu rotile, are nevoie des de oxigen şi suferă de o boală cardiovasculară, hipertensiune, insomnie şi alte afecţiuni medicale cronice. Madoff este prea în vârstă pentru un transplant şi a fost mutat la o închisoare federală cu centru medical, în Carolina de Nord, informează Mediafax.

Madoff a fost arestat în decembrie 2008 după ce autorităţile au descoperit fraudele desfăşurate de acesta, de-a lungul a zeci de ani.

Procurorii au declarat că firma lui Madoff, Bernard L Madoff Investment Securities, a înşelat persoane fizice, organizaţii de caritate, fonduri de pensii, precum şi fonduri de investitiţii, prejudiciul ajungând la 64.8 miliarde de dolari.

La pronunţarea sentinţei în 2009, judecătorul Denny Chin a numit infracţiunile lui Madoff ca fiind „extraordinar de malefice”. Cel puţin patru oameni înşelaţi de Madoff, inclusiv fiul său Mark, s-au sinucis, potrivit The Guardian.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri