Bărbatul care a fugit peste graniță din Coreea de Sud în Coreea de Nord era de fapt un dezertor nord-coreean. Ce se știe despre el

Data actualizării: Data publicării:
granita dintre coreea de sud si coreea de nord
Bărbatul care a fugit peste graniță din Coreea de Sud în Coreea de Nord era de fapt un dezertor nord-coreean. Foto: Profimedia

Bărbatul care a fost filmat în timp ce trecea granița puternic fortificată din Coreea de Sud în Coreea de Nord, săptămâna trecută, este un nord-coreean care dezertase în Sud în 2020, în aceeași zonă, a anunțat Ministerul Apărării din Seul, citat de Reuters.

Statul-Major Interarme din Coreea de Sud a precizat că a efectuat o operațiune de căutare după ce a detectat persoana respectivă sâmbătă, în partea de est a Zonei Demilitarizate (DMZ) care separă cele două Corei.

„Autoritățile presupun că persoana este un dezertor nord-coreean și se află în proces de verificare a faptelor”, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.
Un oficial al ministerului le-a spus ulterior reporterilor că bărbatul, care are în jur de 30 de ani, a ajuns cel mai probabil în Sud în noiembrie 2020.

„Înregistrările video arată că bărbatul are un aspect și o îmbrăcăminte identice cu cele ale persoanei care a dezertat din Nord în 2020”, a spus oficialul.
Anchetatorii încearcă să stabilească dacă mișcările detectate în weekend în partea de nord a graniței au fost ale unor trupe nord-coreene care au venit să-l escorteze pe bărbat, dar în acest moment guvernul sud-coreean nu crede că este un caz de spionaj, a adăugat oficialul.

Trecerea frontierei, care este ilegală în Coreea de Sud, a avut loc în condițiile înn care Coreea de Nord ia măsuri stricte anti-coronavirus, după ce și-a închis granițele la începutul anului 2020, deși nu a raportat oficial nicio infecție.

Cei mai mulți nord-coreeni care evadează merg mai întâi în China, după care se îndreaptă spre Coreea de Sud prin diverse rute. Doar câțiva au îndrăznit să treacă DMZ, care este plin de mine antipersonal și are o prezență militară puternică de ambele părți.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri