Galerie Foto Bărbatul care a luat ostatici la o bancă din Beirut pentru a-și retrage banii din cont a fost primit cu aplauze: „Ești un erou”

Data actualizării: Data publicării:
Un bărbat a luat ostatici angajaţii unei bănci din Beirut pentru a-şi recupera banii din cont.
Un bărbat a luat ostatici angajaţii unei bănci din Beirut pentru a-şi recupera banii din cont. El s-a predat după 6 ore. Foto: Profimedia

Un bărbat înarmat care a ținut ostatici angajații unei bănci din Beirut timp de peste 6 ore pentru a-și cere propriii bani este considerat un erou în Liban, unde băncile au impus reguli stricte cu privire la câți bani pot accesa oamenii, din cauza unei crize economice grave, relatează BBC.

Un bărbat a luat ostatici angajaţii unei bănci din Beirut pentru a-şi recupera banii din cont. El s-a predat după 6 ore. Foto: Profimedia
Un bărbat a luat ostatici angajaţii unei bănci din Beirut pentru a-şi recupera banii din cont. El s-a predat după 6 ore. Foto: Profimedia

Suspectul a intrat în bancă cu o pușcă, a stropit cu benzină și și-a cerut banii din cont, pentru a plăti facturile medicale ale familiei.

Mai mulți oameni s-au adunat în fața băncii, aplaudându-l și strigând: „Ești un erou”.

Confruntarea s-a încheiat în cele din urmă pașnic, după ce negociatorii au încheiat un acord prin care suspectului i-a permis să primească 35.000 de dolari din economiile sale, potrivit postului TV LBC.

Poliția a escortat ostaticii și suspectul din sucursala Băncii Federale din vestul orașului. Oficialii nu au spus încă dacă bărbatul va fi pus sub acuzare.

Potrivit LBC, familia suspectului avea mare nevoie de banii din cont, unii membri ai familiei fiind internați în spital.

„Fratele meu are 210.000 de dolari în bancă și vrea să scoată doar 5.500 de dolari pentru a plăti facturile de spitalizare”, a spus fratele suspectului.

Iar soția și fratele său, care se aflau în afara băncii, au spus că „toată lumea ar trebui să facă la fel” pentru a avea acces la ceea ce este „de drept al lor”.

Libanezii sunt furioși din cauza regulilor stricte asupra conturilor bancare ale oamenilor, care au intrat în vigoare în 2019. Există și restricții privind transferurile de bani în străinătate.

„Incidente similare continuă să se întâmple”, a declarat pentru AFP George al-Hajj, care conduce sindicatul angajaților băncilor din Liban. Într-un alt incident, în ianuarie, un client furios a luat zeci de ostatici la o bancă din valea Bekaa, cerând să-și poată scoate banii din cont, în dolari americani.

„Deponenții își cer înapoi banii și, din păcate, furia lor explodează în fața angajaților băncii pentru că nu pot ajunge la conducere”, a adăugat el.

Moneda locală a Libanului și-a pierdut peste 90% din valoare de la începutul crizei, iar ONU spune că patru cincimi din populație trăiește în sărăcie în Liban.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri