Baschetbalista americană Brittney Griner a fost trimisă într-o colonie penitenciară din Rusia. Deocamdată nu se știe unde

Data publicării:
Brittney Griner in inchisoare
Brittney Griner a fost condamnată la nouă ani de închisoare într-o colonie penală, fiind acuzată de posesie și contrabandă cu droguri. Foto: Profimedia Images

Vedeta americană de baschet Brittney Griner este transferată într-un centru de detenție din Rusia. Ea este în drum spre centrul respectiv, a cărui locație exactă nu este deocamdată cunoscută.

„Nu avem nicio informație despre locul exact unde este ea acum sau despre unde va fi dusă”, au spus avocații Maria Blagovolina și Alexander Boykov, pentru CNN.

„În conformitate cu procedura standard rusă, avocații, precum și Ambasada SUA, ar trebui anunțați la sosirea ei la destinație. În mod normal, durează până la două săptămâni până când notificarea să fie primită”, au spus avocații.

Dubla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice a fost arestată pe 17 februarie, cu o săptămână înainte ca Rusia să trimită trupe în Ucraina, pe un aeroport din Moscova cu cartușe de vape care conțineau ulei de canabis, interzis în Rusia.

Ea a fost condamnată pe 4 august la nouă ani de închisoare într-o colonie penală, fiind acuzată de posesie și contrabandă cu droguri. Griner a pledat vinovată, dar a declarat că a făcut o „greșeală de bună credință" și că nu a vrut să încalce legea.

În centrul de detenție, Brittney Griner urmează să-și ispășească restul din pedeapsa de nouă ani de închisoare.

În august, Moscova a recunoscut că poartă negocieri cu Statele Unite pentru un eventual schimb de prizonieri, care îi privește pe traficantul de arme rus Viktor Bout, pe de o parte, și baschetbalista americană Brittney Griner şi Paul Whelan, fost puşcaş marin, pe care Rusia îl acuză de spionaj. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri