Biden nu exclude o întâlnire față în față cu Putin

Data publicării:
colaj de fotografii cu Joe Biden și Vladimir Putin
Preşedintele SUA, Joe Biden, şi dictatorul rus, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, nu a exclus o întâlnire cu dictatorul rus, Vladimir Putin, la summit-ul G20 care va avea loc în noiembrie, la Bali, în Indonezia - „Rămâne de văzut”, a spus președintele american.

„Asta rămâne de văzut”, le-a spus Biden jurnaliştilor, întrebat despre posibilitatea de a discuta față în față cu Putin în timpul summitului. Casa Albă transmitea, anterior, că o astfel de întâlnire nu este imposibilă.

Însă planurile de călătorie ale celor doi lideri rămân să fie confirmate. Guvernul Statelor Unite a declarat că dacă Vladimir Putin se va deplasa la summitul G20, preşedintele Volodimir Zelenski ar urma, de asemenea, să participe, chiar dacă ţara sa nu este membră a grupului.

În acelaşi timp, Joe Biden s-a declarat „sigur” că va avea o întâlnire cu dictatorul chinez, Xi Jinping, dacă acesta va veni la reuniunea din Bali.

Nu este sigur că Vladimir Putin şi Xi Jinping vor fi prezenţi, înă conform AFP, citat de Agerpres. Invadarea Ucrainei a izolat Rusia pe scena internaţională, iar liderul chinez îşi limitează deplasările în străinătate din cauza Covid-19.

În august, preşedintele indonezian, Joko Widodo, a declarat, într-un interviu pentru Bloomberg, că dictatorii rus şi chinez vor participa la summit.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri