Bijuterii în valoare de zeci milioane de dolari au fost furate dintr-un camion blindat, în California

Data publicării:
camion blindat pe sosea
Bijuterii în valoare de zeci milioane de dolari au fost furate dintr-un camion blindat, în California. Foto: Profimedia

Bijuterii și pietre prețioase în valoare de zeci milioane de dolari, aparținând participanților la o expoziție din California, au fost furate dintr-o mașină blindată în apropiere de Los Angeles, potrivit polițiștilor citați de Reuters.

Jaful a avut loc la primele ore ale zilei de 11 iulie în orașul Lancaster, în timp ce vehiculul, operat de compania de securitate The Brink's Co, se îndrepta către o unitate de depozitare, a spus Brandy Swanson, directorul expoziției International Gem & Jewelry Show.

În timpul jafului au fost furate 25-30 de seifuri cu bijuterii și pietre prețioase aparținând a 18 expozanți. Bijuteriile urmau să fie depozitate într-un loc sigur, înaintea unei expoziții programate la Pasadena.

Potrivit companiei de securitate, articolele furate valorează aproape 10 milioane de dolari, în timp ce Swanson le-a evaluat mai aproape de 100 de milioane de dolari. Compania de securitate nu a putut fi contactată pentru comentarii.

Swanson a explicat această discrepanță spunând că expozanții mai mici tind să-și subevalueze piesele din cauza costurilor mari de asigurare.

Nu este clar cum a fost jefuit camionul, dacă seifurile aveau dispozitive de urmărire sau dacă existau camere de supraveghere în mașina blindată sau în zonă, a spus ea.

„Aceste victime sunt operatorii mici, dar ceea ce era în acele seifuri valorează mai mult decât înțeleg oamenii. Aceasta este viața lor. Toate economiile lor au dispărut”, a adăugat Swanson.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri