Sari la conținut
News Alert

Biletul criptic găsit în camera de hotel a lui Stephen Paddock

Anchetatorii încă încearcă să stabilească motivul pentru care Stephen Paddock a ucis 58 de oameni și a rănit alți 507, după ce a deschis focul asupra mulțimii care participa la un festival din Las Vegas.

Când polițiștii au intrat în camera situată la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay, atacatorul se sinucisese deja. În încăpere, anchetatorii au găsit numeroase arme de foc, cartușele muniției cu care bărbatul a tras, dar și un bilet pe noptieră, care a fost trimis spre a fi analizat.

Potrivit poliției din Las Vegas, biletul nu era unul de adio, ci ar conține mai multe numere aleatorii, aparent fără o semnificație aparte. Biletul a fost trimis unor experți, care urmează să analizeze dacă există vreo legătură între acele numere și alte elemente care să îi ajute pe investigatori să dezlege misterul din spatele atacului.

CRONOLOGIA ATACULUI DIN LAS VEGAS

Stephen Paddock a deschis focul duminică, timp de zece minute, asupra spectatorilor unui concert de muzică country, la Las Vegas, omorând 58 de persoane şi rănind peste 500 de la etajul al 32-lea al hotelului Mandalay Bay, scrie AFP care a prezintă cronologia celui mai sângeros atac din istoria Statelor Unite - furnizată de poliţia locală.

- 22.05 (luni, 8.05, ora României): Stephen Paddock deschide focul asupra concertului.

- 22.12: doi poliţişti sosesc la etajul al 31-lea al Mandalay Bay şi spun că tirurile provin de la etajul de deasupra.

- 22.15: ultimele focuri de armă.

- 22.17: cei doi poliţişti ajung la etajul al 32-lea al hotelului.

- 22.18: un agent de securitate le spune poliţiştilor că este rănit de gloanţe şi le dă forţelor de ordine indicaţii despre locallizarea camerei atacatorului. Peste 200 de gloanţe au fost trase din camera sa către hol.

- 22.26-22,30: opt agenţi de poliţie ajung la etajul al 32-lea al hotelului şi se îndreaptă către cameră, pentru a vedea dacă sunt şi alţi atacatori sau răniţi.

- 23.20: agenţii de poliţie folosesc explozivi pentru a forţa camera lui Paddock, un apartament. Ei îl găsesc pe jos,. Uşa camerei este închisă.

- 23.27: poliţia forţează a doua uşă şi constată că nu mai este nimeni altcineva în apartament.

Pe aceeași temă