Bill Gates spune că regretă timpul petrecut cu Jeffrey Epstein, miliardarul găsit mort în celulă în timp ce aștepta să fie judecat

Data publicării:
gates epstein
Sursa foto: Getty Images/Profimedia Images

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, regretă întâlnirile avute cu Jeffrey Epstein, miliardarul acuzat de trafic de carne vie, găsit mort în celulă în așteptarea procesului, în 2019.

Într-un interviu acordat CNN, Bill Gates a spus: "A fost o greșeală uriașă să petrec timp cu el, să-i ofer credibilitate".

Gates a spus că s-a întâlnit cu Jeffrey Epstein sperând că va obține fonduri pentru a lupta împotriva problemelor de mediu.

"Am avut câteva cine cu el, știți, sperând că ceea ce spunea, despre obținerea unor miliarde în scopuri filantropice prin intermediul relațiilor sale, s-ar putea întâmpla", a spus Bill Gates. "Când a început să pară că asta nu se va întâmpla, relația s-a încheiat".

În iulie 2019, procurorii americani l-au acuzat pe Jeffrey Epstein că a operat o rețea de trafic de carne vie și a abuzat zeci de tinere minore. Miliardarul american evitase în trecut astfel de acuzații. În 2008, el a încheiat un acord cu procurorii americani. Atunci, Epstein a pledat vinovat la două acuzații de prostituție și a petrecut 13 luni în închisoare. Totodată, el a fost înregistrat ca agresor sexual și a plătit daune victimelor identificate de FBI.

În august 2019, Epstein a fost găsit mort într-o celulă. Potrivit autorităților, cauza morții a fost sinuciderea prin spânzurare.

Gates a refuzat să comenteze ce a scris publicația Wall Street Journal, potrivit căreia relația sa socială cu Epstein a avut un rol cu divorțul său de Melinda Gates, procedură finalizată zilele trecute.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri