Biserica Ortodoxă rusă, după ce patriarhul Kiril a fost sancționat de britanici: „Încercări de a-l forța să renunțe la opiniile sale”

Data publicării:
patriarhul kiril la slujba
Patriarhul Kiril a fost pus de Marea Britanie pe lista sancțiunilor. Foto: Profimedia Images

Biserica Ortodoxă Rusă a răspuns sancțiunilor britanice împotriva liderului său, Patriarhul Kirill, descriind această decizie drept „absurdă și contraproductivă”, scrie The Guardian.

„Încercările de a intimida patriarhul Bisericii Ruse cu ceva sau de a-l forța să renunțe la opiniile sale sunt lipsite de sens, absurde și contraproductive”, a declarat purtătorul de cuvânt, Vladimir Legoida.

Acesta a spus că biserica este „ultimul pod, un mijloc de comunicare” pe care Marea Britanie „încearcă să-l distrugă” cu scopul „escaladării conflictului”.

„Nu-mi pot explica altfel măsuri atât de absurde și contraproductive, care contribuie la un singur lucru - ruperea comunicării deja grav afectate dintre comunitatea europeană și Rusia”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Marea Britanie a anunţat joi că i-a sancţionat pe comisarul rus pentru drepturile copilului Maria Lvova-Belova şi pe şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, într-un nou val de sancţiuni împotriva Rusiei asupra crizei ucrainene.

Foreign Office-ul a declarat că a sancţionat-o pe Lvova-Belova pentru transferul forţat şi adopţia copiilor ucraineni, în timp ce Kirill a fost vizat pentru „sprijinul său proeminent faţă de agresiunea militară rusă în Ucraina”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri