Foto Bloomberg a publicat din greșeală titlul „Rusia invadează Ucraina”. Reacția Kremlinului

Data actualizării: Data publicării:
Bloomberg.com website home page on computer screen. Bekasi, July 16 2020
Agenţia Bloomberg a anunţat dintr-o greşeală că invazia Ucrainei de către Rusia a început. Foto: Profimedia Images

Agenţia Bloomberg a anunţat dintr-o greşeală că invazia Ucrainei de către Rusia a început, eroare taxată imediat de Kremlin drept un efect al declaraţiilor agresive ale Occidentului, notează sâmbătă agenţia EFE într-un comentariu.

Publicația de profil financiar a publicat din greșeală, vineri, un titlu pe pagina sa principală că Rusia a invadat Ucraina.

Mesajul a rămas activ timp de jumătate de oră, potrivit unui analist rus, Olga Lautman, care a postat captura de imagine pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Utilizatorii care au accesat știrea – ce vine în contextul trupelor rusești desfășurate la granița cu Ucraina și avertismentul oficialilor americani privind o posibilă invazie – au văzut doar un mesaj de eroare, scrie The New York Post.

„Am accesat site-ul și am văzut un breaking news însă știam că nu este adevărat pentru că mă ocup de Ucraina și aș fi printre primii care află”, a declarat Lautman pentru publicația americană.

Bloomberg a declarat pentru The New York Post că a publicat accidental un titlu de știre scris de dinainte în eventualitatea unei invazii.

„Pregătim titlurile pentru multe scenarii și unul dintre aceste titluri a fost publicat din neatenție în jurul orei 16:00 astăzi (vineri – n.red.) pe site-ul nostru”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Bloomberg News, într-un email. „Regretăm profund eroarea”, a mai transmis acesta.

„Titlul a fost scos și investigăm cauza”, a adăugat reprezentantul agenției.

Oficialii ruşi insistă în declaraţiile lor că un război cu Ucraina este „de neconceput” şi acuză Occidentul că imaginează un scenariu apocaliptic pe care să-l pună pe seama Rusiei. Aceasta a fost şi reacţia Kremlinului după ce Bloomberg a publicat titlul.

„Aceasta este o demonstraţie magnifică de cât de periculoasă este situaţia creată de interminabilele declaraţii agresive provenite de la Washington, Londra şi din alte capitale europene”, a reacţionat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, avertizând asupra „consecinţelor ireversibile” ce pot decurge din „atmosfera de extraordinară tensiune” care există în Europa, potrivit Agerpres.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri