Boeing lucrează la o nouă versiune a avionului de luptă F-15 Eagle

Data publicării:
USAF Tests Weapons In Nevada Desert
Foto: Guliver/GettyImages

Boeing lucrează la o nouă versiune a avionului de luptă F-15 Eagle, în timp de US Air Force îşi defineşte mixul de avioane de generaţia a patra şi a cincea, a relatat DefenceOne, citată de Business Insider.

USAF Tests Weapons In Nevada Desert
Foto: Guliver/GettyImages

Cunoscut sub numele F-15X, avionul de luptă ar urma să fie echipat cu avionică şi radare îmbunătăţite şi ar transporta peste 24 de rachete aer-aer, potrivit unor oficiali citaţi de DefenceOne.

Strategia ar urma modelul aplicat de Boieng pentru modernizarea avioanelor de luptă Super Hornet, respectiv preluarea unui concept vechi şi adaptarea lui la misiunile actuale şi viitoare, cu o varietate mai mare de arme, extinderea autonomiei şi echiparea lui cu sisteme avansate de ţintire şi senzori şi reducerea consumului de carburant, printre alte măsuri de modernizare.

„Asistăm la extinderea pieţei la nivel internaţional. Şi creează oportunităţi pentru a reveni şi a discuta cu US Air Force despre care ar putea fi actualizările viitoare şi chiar viitoarele achiziţii de avioane F-15”, a declarat Gene Cunningham, vicepreşedinte al Boeing care răspunde de Vânzări Globale pentru Apărare, Spaţiu şi Securitate, la Royal International Air Tattoo.

Oficialii americani au analizat în ultimele luni renunţarea la flota de avioane mai vechi F-15C/D.

În luna martie, oficialii au spus parlamentarilor că analizează planuri de retragere a două modele de avioane, cel mai devreme la jumătatea anilor 2020. În flota forţelor aeriene se află 212 avioane F-15C şi 24 de F-15D, potrivit datelor Air Force Association aferente anului 2017.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri