Bogdan Aurescu condamnă "procesul-spectacol" al Svetlanei Tihanovskaia, lidera opoziţiei din Belarus

Data publicării:
Bogdan Aurescu sustine o conferinta de presa la sediul MAE.
Bogdan Aurescu, ministrul de Externe. Foto: Inquam Photos/George Călin

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că România sprijină "lupta neobosită" a belaruşilor pentru democraţie şi libertate şi condamnă "procesul-spectacol" din Belarus împotriva Svetlanei Tihanovskaia, lidera opoziţiei din această ţară, informează Agerpres.

"Condamn cu fermitate procesul-spectacol care începe astăzi în Belarus împotriva Svetlanei Tihanovskaia şi a altor lideri ai opoziţiei din Belarus care se opun represiunii regimului de la Minsk. România continuă să fie solidară cu oamenii din Belarus şi sprijină lupta lor neobosită pentru democraţie şi libertate", a scris Aurescu pe Twitter.

Procesul în contumacie împotriva opozantei în exil Svetlana Tihanovskaia a început, marţi, la Minsk.

Tihanovskaia (40 de ani) este vizată de zece capete de acuzare, printre care înaltă trădare şi "conspiraţie pentru a prelua puterea în manieră neconstituţională".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Într-un interviu acordat, luni, opozanta belarusă a calificat acest proces drept "farsă şi răzbunare" din partea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Svetlana Tihanovskaia, care a candidat împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko în 2020, l-a acuzat pe acesta de fraudă electorală, ceea ce a dus apoi la proteste masive în Belarus împotriva actualei puteri.

Tihanovskaia trăieşte de atunci în exil, în Polonia.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri