Bolsonaro îl ironizează pe Leonardo DiCaprio, după ce actorul i-a îndemnat pe tinerii brazilieni să voteze

Data actualizării: Data publicării:
Leonardo DiCaprio la Oscar 2020
Leonardo DiCaprio Foto: Robyn Beck / AFP / Profimedia

Președintele Braziliei Jair Bolsonaro a răspuns vineri cu ironie la apelul actorului Leonardo DiCaprio, apărător al mediului şi critic al liderului de extremă-dreapta, adresat tineretului brazilian de a se înscrie pentru a vota la alegerile prezidenţiale din octombrie.

„Mulţumesc pentru sprijin, Leo! Este foarte important ca toţi brazilienii să voteze la următoarele alegeri. Poporul nostru va decide dacă vrea să ne menţinem suveranitatea asupra Amazoniei sau preferă să fie condus de hoţi care servesc interese externe”, a scris Bolsonaro într-un mesaj în engleză pe contul său de Twitter.

Joi, starul hollywoodian a publicat un mesaj prin care reamintea că „Brazilia găzduieşte Amazonia şi alte ecosisteme esenţiale pentru schimbarea climatică”.

„Ce se întâmplă acolo este important pentru noi toţi, iar votul tinerilor este esenţial pentru a încuraja schimbarea în favoarea unei planete sănătoase", a scris el, însoţindu-şi postarea cu un link spre informaţii despre modalităţi de înscriere pentru votul la alegerile electorale, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Leonardo DiCaprio l-a mai criticat deschis pe preşedintele brazilian şi în trecut, în special pentru modul în care a gestionat incendiile din pădurea amazoniană de la preluarea funcţiei în 2019.

El s-a alăturat chiar iniţiativelor diverselor ONG-uri care cer ca orice investiţie din Brazilia să depindă de angajamentele ferme în favoarea conservării Amazoniei. Cererile au fost respinse de Bolsonaro, care le consideră o ingerinţă în suveranitatea Braziliei.

De la venirea la putere a preşedintelui de extremă-dreapta, defrişările medii anuale din Amazonia braziliană au crescut cu peste 75% comparativ cu deceniul precedent.

Guvernul lui Bolsonaro este acuzat în special că favorizează impunitatea căutătorilor de aur, agricultorilor sau traficanţilor de lemn care practică defrişările ilegale, prin reducerea bugetelor organelor de control privind mediul.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri