Bolsonaro vrea să ocolească sancțiunile occidentale și să cumpere motorină ieftină de la Putin

Data actualizării: Data publicării:
Putin și Bolsonaro la masă
Foto: Profimedia Images

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a declarat, luni, că un acord cu Rusia pentru a cumpăra motorină semnificativ mai ieftină din Rusia este aproape de a se finaliza, relatează Reuters. Un astfel de acord ar părea să fie cel mai recent beneficiu tangibil pe care Bolsonaro îl obține pentru faptul că a păstrat o relație apropiată cu dictatorul rus.

Președintele brazilian nu a dat, însă, alte detalii cu privire la acord. Nici administrația prezidențială și nici ministerul pentru energie și minerit din Brazilia nu au oferit detalii în plus.

Prețurile tot mai mari la combustibili afectează puternic Brazilia și au afectat șansele, și așa destul de mici, ale lui Bolsonaro de a câștiga alegerile din octombrie.

Nu este încă clar cum va proceda Brazilia pentru a achiziționa motorina rusească fără să se lovească de sancțiunile occidentale, impuse Rusiei după ce a invadat Ucraina.

Anterior, Bolsonaro a ignorat cererile Statelor Unite și s-a întâlnit față în față cu Putin chiar înainte cu câteva zile ca acesta să-și lanseze războiul sângeros în Ucraina.

Rămasă fără piața occidentală, Rusia se vede nevoită să vândă hidrocarburi la prețuri tot mai mici celor câteva țări care mai acceptă să le cumpere. Recent, China a devenit principalul client de petrol al Rusiei.

Chiar și în aceste condiții și în ciuda sancțiunilor occidentale, Rusia continuă să facă profituri uriașe din resursele sale de petrol și gaz. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri