Bombă de 250 de kilograme din Al Doilea Război Mondial, găsită într-un oraș din Germania. Mii de oameni evacuați de urgență

Data actualizării: Data publicării:
politie germana
Bombă de 250 de kilograme din Al Doilea Război Mondial, găsită într-un oraș din Germania. FOTO: Profimedia Images

Mii de persoane sunt evacuate de poliţia din oraşul Heidelberg situat în sud-vestul Germaniei, înainte de îndepărtarea planificată a unei bombe de 250 de kilograme din Al Doilea Război Mondial, în apropierea gării centrale.

Personalul de urgenţă merge din uşă în uşă şi informează persoanele afectate prin intermediul difuzoarelor, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției.

Grădiniţele, şcolile, colegiile şi sediile comerciale din zonă vor rămâne închise. Gara va rămâne deschisă cât mai mult timp posibil.

Întreaga zonă urmează să fie evacuată în întregime până la prânz (11:00 GMT), conform poliţiei. Gara centrală va fi apoi temporar închisă în timpul dezamorsării bombei.

Proiectilul de 250 de kilograme a fost descoperit joi pe un şantier din apropierea gării. Bomba a fost ulterior securizată de un echipaj de genişti şi păzită în cursul nopţii de poliţia care a instituit o zonă de excludere de 50 de metri.

În Germania se întâmplă des să fie găsită muniţie neexplodată rămasă din Doilea Război Mondial. Majoritatea bombelor sunt dezamorsate de genişti fără incidente. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri