Boris Johnson a avut o discuție „sinceră” cu Xi Jinping pe tema războiului din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
boris johnson, premierul marii britanii
Boris Johnson. Foto: Getty Images

Prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, a avut o discuție „sinceră” cu liderul chinez, Xi Jinping, vineri, a anunțat un purtător de cuvânt al șefului guvernului britanic, conform CNN. Xi i-a spus lui Boris Johnson că țara sa va juca „un rol constructiv” pentru revenirea la pace în Ucraina.

Cei doi lideri au discutat „o serie de probleme de interes mutual, inclusiv situația din Ucraina” în cadrul a ceea ce purtătorul de cuvânt al lui Johnson a numit „o conversație sinceră și onestă care a durat aproape o oră”.

Cei doi lideri au fost de acord că trebuie să discute din nou, cât mai curând.

Xi i-a spus lui Boris Johnson că țara sa va juca „un rol constructiv” în revenirea la pace în Ucraina, conform relatărilor publicate de agenția chineză de stat, Xinhua.

„Xi a expus poziția principială a Chinei în ce privește problema Ucrainei, subliniind că ar trebuie promovate cu adevărat negocierile de pace și crearea condițiilor pentru o rezolvare politică a conflictului din Ucraina. China va continua să joace un rol constructiv, din acest punct de vedere”.

Totuși, la mai bine de o lună de când Rusia a invadat Ucraina, China încă nu a condamnat războiul lui Putin și încearcă să găsească moduri prin care să nu fie impactată de sancțiunile împotriva Rusiei, măsuri pe care le-a denunțat ca fiind o metodă ineficientă de a rezolva criza.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri