Boris Johnson condamnă afirmații ale lui Viktor Orban despre musulmani și migranți, chiar înainte să se întâlnească cu el

Data publicării:
Boris Johnson, Viktor Orban și Angela Merkel
Boris Johnson, Viktor Orban și Angela Merkel la summitul european din 17 octombrie 2019. Profimedia Images

Guvernul britanic a condamnat comentarii făcute de premierul ungar Viktor Orban cu privire la musulmani și migranți, chiar înainte ca acesta să aibă o întrevedere bilaterală cu Boris Johnson, la Londra, relatează Euronews.

Într-un comunicat, guvernul de la Londra a condamnat declarația făcută de Viktor Orban în 2018, într-un ziar german, în care i-a numit pe musulmani „invadatori” și i-a descris pe migranți drept o „otravă”. Guvernul britanic spune că aceste afirmații sunt greșite și duc la dezbinare.

Comunicatul precizează și că Johnson nu se va abține de la a discuta despre probleme legate de încălcarea drepturilor omului cu liderul ungar.

Precizările guvernului de la Londra vin în contextul în care prim-ministrul Ungariei va sosi la Londra, vineri, înainte ca Ungaria să preia președinția grupului de la Vișegrad.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a spus că o cooperare cu Ungaria este vitală pentru „prosperitatea și securitatea Regatului Unit”.

Viktor Orban, un cunoscut eurosceptic și adversar al instituțiilor europene, a luat, recent, poziții apropiate de Rusia și China și a făcut presiuni pentru ridicarea sancțiunilor asupra Belarusului. De asemenea, Orban a blocat o declarație a UE prin care erau condamnate acțiunile Chinei în Hong Kong.

Conform lui Johnson, întâlnirea sa cu Orban va „promova interesele UK în zona Europei centrale”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri