Boris Johnson îl condamnă pe Donald Trump pentru instigarea atacului de la Capitoliu

Data publicării:
Donald Trump la o întâlnire cu Boris Johnson.
Donald Trump la o întâlnire cu Boris Johnson. Foto: Getty Images

Prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, a condamnat acțiunile lui Donald Trump de după pierderea alegerilor prezidențiale și din noaptea de miercuri, când președintele american și-a instigat susținătorii să atace clădirea Capitoliului în timp ce erau validate rezultatele scrutinului, relatează BBC.

„Consider că a fost complet greșit faptul că a încurajat oamenii să atace clădirea Capitoliului și faptul că a pus sub semnul întrebării rezultatul unor alegeri corecte și libere.

Consider că lucrurile pe care președintele Trump le-a spus sunt complet greșite și condamn fără nicio rezervă încurajarea oamenilor să se comporte într-o manieră atât de dizgrațioasă”, a declarat Johnson care a salutat confirmarea lui Joe Biden și a concluzionat spunând că „democrația a învins”.

Scene incredibile au avut loc, miercuri, în timpul validării în Congres a rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2020, când o gloată furioasă de susținători ai lui Donald Trump, instigați și radicalizați de președinte și în acea seară dar și în ultimele două luni, a atacat clădirea Capitoliului și a forțat evacuarea legislatorilor din clădire.

Patru persoane au murit în urma haosului care a urmat insurecției, însă procedura a fost finalizată, ulterior, iar Joe Biden a primit confirmarea finală, la două luni după câștigarea alegerilor.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri