Boris Johnson: Ucraina nu este singură în lupta sa împotriva invadatorilor ruși

Data publicării:
Boris Johnson
Boris Johnson. Foto: Profimedia Images

Ucraina nu este singură în lupta ei împotriva invadatorilor ruși, a spus, joi, prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, conform BBC. Johnson a mai a spus și că Marea Britanie nu va sta să privească în timp ce Putin „își varsă furia pe Ucraina”, referindu-se la noi ajutoare în bani și armament pe care guvernul britanic intenționează să le trimită Ucrainei.

În declarații la Bruxelles, după summit-ul NATO la care a participat și președintele Joe Biden, prim-ministrul britanic a avertizat Rusia să nu folosească arme chimice. Folosirea unor astfel de arme va duce la „consecințe catastrofale” pentru Putin, a spus premierul britanic.

Anterior, Marea Britanie anunțase o nouă serie de sancțiuni împotriva unor entități și indivizi din Rusia. Tot înainte, Johnson a mai declarat pentru BBC și că Rusia nu e interesată să facă pace ci vrea să intensifice războiul din Ucraina.

Boris Johnson a spus și că Marea Britanie intenționează să trimite noi ajutoare spre Ucraina, inclusiv armament și 25 de milioane de lire sterline.

„Mesajul pe care Putin trebuie să-l primească este că Ucraina nu este singură. Stăm alături de oamenii din Kiev, Mariupol, Liov și Donețk.

Așa cum a spus și președintele Zelenski, poporul ucrainean trebuie să triumfe și Putin trebuie să eșueze. Și așa va fi”, a mai precizat Johnson.

Citiți și: Kremlinul îl consideră pe Boris Johnson „cel mai activ lider anti-rus”

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri