Bosnia vrea să își trimită armata la granițe

Data publicării:
granita

Ministrul Securităţii din Bosnia, Dragan Mektic, a declarat miercuri că va propune modificări legislative pentru a putea permite trimiterea armatei să ajute la oprirea migranţilor la graniţe, transmite News.ro, care citează Reuters.

„Plănuiesc să iniţiez modificări ale legii care vor permite trimiterea armatei pentru a ne proteja graniţele”, a afirmat Mektic.

„Noi am devenit victime colaterale ale problemei Uniunii Europene. Nu vom permite ca ţara noastră să devină un punct de interes. Uniunea Europeană a picat acest test, pentru că a permis infractorilor şi traficanţilor de carne vie să gestioneze acest proces, în loc de propriile instituţii”, a adăugat Mektic.

El a precizat că se aşteaptă textul unui acord prin care s-ar permite trimiterea agenţilor Frontex în Bosnia să fie redactat în curând de Comisia Europeană.

Bosnia are doar două centre pentru refugiaţi oficiale, fiind o ţară mică, cu o populaţie de doar 3.5 milioane de locuitori.

Sute de mii de imigranţi care doreau să ajungă în Uniunea Europeană au trecut prin Bosnia în 2015. În prezent, Bosnia încearcă să gestioneze 5.000 de imigranţi care au ca destinaţie finală alte ţări din Uniunea Europeană.

Peste 9.000 de persoane din Asia şi Africa au pătruns în Bosnia din Serbia şi Muntenegru de la începutul lui 2018, dintre care 3.000 doar luna trecută.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri