Brazilia este paralizată după ce șoferii de camion au blocat autostrăzile pentru a-și arăta susținerea față de Bolsonaro

Data publicării:
Șoferi de tir, susținători ai lui Bolsonaro, blochează o autostradă
Șoferii de TIR din Brazilia protestează pentru a-și arăta susținerea față de atacurile lui Jair Bolsonaro la adresa Curții Supreme a țării. Foto: Profimedia Images

Șoferii de camion din Brazilia, în majoritate susținători ai actualului președinte Jair Bolsonaro, au blocat artere rutiere importante ale țării, miercuri, ca formă de a-și arăta susținerea față de liderul brazilian relatează Reuters. Bolsonaro le-a cerut să se oprească pentru a nu paraliza țara.

Șoferii de camion, simpatizanți ai lui Bolsonaro, au blocat parțial autostrăzile din 16 state miercuri seară, blocând traficul complet în două locuri, conform unui comunicat de la ministerul infrastructurii brazilian.

Joi dimineață, poliția braziliană a autostrăzilor a raportat 53 de astfel de blocaje pe drumurile federale, legate de „evenimente sociale și politice în care au fost implicați șoferi independenți de camion”.

Marți, demonstrațiile pro-Bolsonaro, organizate de liderul brazilian ca răspuns la protestele criticilor săi au atras zeci de mii de susținători în orașe mari ale țării.

„Le vorbesc acum șoferilor de camion, aliații noștri, le spun că aceste blocaje ne afectează economia. Produc deficiențe de furnizare, inflație și ne afectează pe toți, dar mai ales pe cei mai săraci dintre noi”, a spus Bolsonaro într-un mesaj WhatsApp trimis pe grupurile tiriștilor.

Într-un clip video separat, ministrul infrastructurii a confirmat pentru șoferi autenticitatea mesajului președintelui.

Miercuri, blocajele produse de demonstrațiile șoferilor au dus la probleme serioase pentru statul agricol Mato Grosso dar și pentru Minas Gerais.

Anul viitor, Bolsonaro va trebui să treacă testul alegerilor și se va înfrunta, cel mai probabil, cu principalul său rival politic, fost președinte Luiz Inacio Lula da Silva. Sondajele arată, în prezent, că Bolsonaro ar pierde în fața lui Lula.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri