Brazilienii din orașul Manaus trăiesc o dramă imensă și cer disperați ajutor: "Oamenii mor! Nu e un joc, nu e un joc!"

Data actualizării: Data publicării:
oameni bolnavi in manaus brazilia
Brazilienii dintr-un orașul Manaus trăiesc o dramă imensă și cer disperați ajutor. FOTO: Getty Images

A doua cea mai afectată țară din lume, Brazilia trăiește o dramă imensă din cauza pandemiei. În orașul Manaus din nordul țării, spitalele nu mai au oxigen pentru toți bolnavii de Covid.

Prin urmare, medicii decid pe cine salvează și pe cine lasă să moară. Singura salvare vine din partea rudelor bolnavilor, care încearcă disperate să facă rost de oxigenul atât de necesar.

Persoanele vârstnice nici măcar nu mai sunt preluate de ambulanțe, secțiile ATI din spitale sunt pline, iar sute de persoane așteaptă la coadă să fie internate. O situație pe care guvernatorul regiunii o descrie drept stare de război.

Până acum, câțiva pacienți au fost transportați cu avionul la spitalele din alte state, în timp ce alte aeronave au adus butelii cu oxigen în Manaus. Insuficient, însă, pentru ca orașul cu două milioane și jumătate de locuitori să reziste dezastrului.

Priscila Carvalho, fiica unui pacient: "Unde e guvernul? Unde sunt primarii? Unde sunt consilierii care ies în stradă atunci când au nevoie de voturi, dar care nu apar atunci când oamenii au nevoie de ajutor? Când oamenii au nevoie de sprijin, nimeni nu-l oferă! Oamenii mor! Nu e un joc, nu e un joc! Ajutați-ne! Unde e oxigenul necesar în spitale?"

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri