Britanici morți singuri în case în timpul pandemiei, descoperiți după câteva săptămâni: „Covid-19 a creat o epidemie de singurătate”

Data publicării:
decese coronavirus Marea Britanie
FOTO: Getty Images

Mai mulți britanici au murit de Covid-19 singuri, în casă, în timpul pandemiei și au fost descoperiți abia după câteva săptămâni, spun medici care investighează astfel de cazuri.

Morții au fost găsiți abia după ce o rudă, un prieten sau un vecin a dat alarma, însă asta s-a întâmplat atât de târziu încât trupurile erau deja în stare avansată de descompunere, relatează The Guardian.

Citește și: „Legea anti-sex a lui Boris”. Britanicii, nedumeriți: Consideră că guvernul le interzice întâlnirile intime după ce ies din carantină

Cei care militează pentru cauza persoanelor în vârstă au declarat că fenomenul a evidențiat vulnerabilitatea vârstnicilor care trăiesc pe cont propriu, departe de familie, mai ales în această perioadă în care oamenii trebuie să respecte o serie de restricții de deplasare din cauza coronavirusului.

„Pandemia de Covid-19 a creat o epidemie de singurătate, nu doar pentru persoanele în vârstă”, a declarat prof. Martin Marshall, șeful Colegiului Regal al Medicilor Generaliști

Medicii generaliști lucrează pentru a verifica pacienții care sunt vulnerabili, iar voluntarii NHS au făcut o treabă bună pentru a avea grijă de persoanele vulnerabile din comunitățile lor. Dar observăm o creștere a numărului persoanelor care mor în comunitate, de multe ori acasă și deseori din cauza condițiilor care nu au legătură cu Covid-19, cum ar fi stopul cardiac”, a mai spus Marshall.

Nu se știe încă cu exactitate câți oamenii au murit acasă în timpul restricțiilor, dar cifrele vor apărea în următoarele luni.

Unii dintre cei care au fost găsiți au murit ca urmare a coronavirusului, a spus dr. Mike Osborn, patolog din Londra.

„Ne-am temut întotdeauna că mai mulți oameni în vârstă vor fi găsiți morți singuri acasă, fie victime ale virusului, fie din alte cauze și este extrem de trist să constatăm că acesta este adevărul”, a declarat Caroline Abrahams, directorul al organizației caritabile Age UK.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri