Foto Brooke Shields, protagonista din Laguna Albastră, face mărturisiri dureroase în noul ei documentar ”Pretty Baby”. ”Am fost violată”

Data actualizării: Data publicării:
brooke shields
Brooke Shields își povestește viața în noul ei documentar „Pretty Baby”. Foto: Profimedia Images

Brooke Shilds, actrița care a cunoscut succesul în cinematografie încă de copil, iar la 16 ani a devenit una dintre cele mai senzuale apariții după rolul pe care l-a interpretat în Laguna Albastră, face dezvăluiri dureroase în cel mai nou documentar despre viața și celebritatea ei, „Pretty Baby”. Printre multe altele, Shields povestește că a fost victima unui atac sexual, la un moment dat, în cariera sa, fără să dezvăluie însă identitatea bărbatului. Documentarul a avut premiera vineri la Festivalul de Film de la Sundance, scrie ABC News.

Noul documentar este plin de dezvăluiri curajose. Pentru prima oară, Brooke Shields, acum în vârstă de 57 de ani, dezvăluie că a fost violată la scurt timp după ce a absolvit facultatea. Nu dezvăluie numele celui care a agresat-o, dar a dat detalii. Se cunoșteau profesional și luaseră cina împreună pentru a vorbi despre muncă. Ea povestește că a atacat-o când s-a întors în camera de hotel pentru a chema un taxi.

„Nu m-am luptat atât de mult. Pur și simplu am înghețat”, spune ea în documentar. „M-am gândit că simplul meu „nu” ar fi trebuit să fie suficient.” Mai târziu, când i-a spus prietenului ei, specialistul în securitate Gavin de Becker, despre ceea ce s-a întâmplat, el a spus: „Este un viol”. În acel moment, ea nu era pregătită.

Este doar una dintre multele dezvăluiri din „Pretty Baby”, o privire nuanțată asupra vieții lui Shields de până acum care vorbește inclusiv despre ascensiunea ei, dar și despre relația foarte complicată pe care a avut-o cu mama ei, Teri Shields, o femeie alcoolică.

Regizat de Lana Wilson, documentarul a fost numit după filmul lui Louis Malle din 1978 „Pretty Baby”, o dramă despre o tânără lucrătoare sexuală, interpretată de Brooke Shields pe când avea doar 11 ani. În filmul, scris de Polly Platt, ea se sărută un Keith Carradine în vârstă de 29 de ani și apare și nud.

Brooke Shields, în filmul "Pretty Baby" (1978). Foto: Profimedia Images

La 15 ani a filmat „Blue Lagoon”, apoi a apărut în „Endless Love”. În ambele a apărut goală și a avut scene de sex. Când avea 16 ani și era o vedetă mondială, un prieten de familie și fotograf a încercat să vândă fotografii nud pe care le-a făcut cu ea când avea doar 9 ani. Mama ei l-a dat în judecată. Au mers la tribunal, însă fotograful a câștigat, scrie ABC News.

Brooke Shields și Christopher Atkins in filmul Blue Lagoon. Foto: Profimedia Images

Brooke Shields a refuzat inițial să facă acest documentar. Azi, la 57 de ani, cu un copil plecat la facultate, încurajată, totodată, de prietenului ei Ali Wentworth, dar mai ales pentru că este mulțumită de locul ei în viață a decis că este momentul potrivit pentru realizarea acestui documentar.

Regizoarea Lana Wilson a spus că a fost pregătită să vorbească despre perioada petrecută la Princeton, despre prietenia ei cu Michael Jackson, relația ei turbulentă cu Andre Agassi și despre momentul în care vechiul ei coleg din „Endless Love”, Tom Cruise, care a criticat-o că ia antidepresive, dar mai târziu și-a cerut scuze.

„Era cu o serie de prezentatori de talk-show-uri bărbați care o complimentau pentru frumusețea și corpul ei și senzualitatea ei, dar în același timp o criticau pentru că este exhibiționistă, pentru că a mers prea departe, pentru că apare în ceea ce unii au spus că este pornografie infantilă”, a spus Wilson. „Am început să mă gândesc la Brooke la vârsta de 12 ani în această situație și la modul în care toate fetele încep să-și formeze propria identitate. Cum îți poți forma identitatea într-o societate care te definește exclusiv prin statutul tău de obiect sexual? Este ceva ce multe femei și fete o fac în privat, dar Brooke trebuia să o facă în public.”

Este o poveste care nu este nici nouă la Hollywood, nici o istorie veche. Wilson le-a arătat pe Shirley Temple, Jodie Foster, Penelope Cruz, Natalie Portman și Kirsten Dunst drept câteva dintre numeroasele exemple de actori care au fost sexualizați în diferite grade în roluri timpurii.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri