„Bucătarul lui Putin” apără uciderea brutală a unui dezertor din grupul Wagner: „Câinele merită o moarte de câine”

Data publicării:
evgheni prigojin
Evgheni Prigojin, cunoscut ca „Bucătarul lui Putin”. Foto: Profimedia Images

Șeful grupului militar privat rus Wagner, magnatul Evgheni Prigojin, a luat apărarea unei înregistrări video brutale care ar arăta moartea unui mercenar care a dezertat în Ucraina, relatează BBC.

Prigojin, cunoscut ca „Bucătarul lui Putin”, a spus că filmarea neverificată în care Evgheni Nujin, în vârstă de 55 de ani, este lovit cu un baros arată că un câine merită o moarte de câine”.

Nujin, care fusese condamnat pentru crimă, a anunțat în septembrie că a schimbat tabăra. A fost ținut ca prizonier de război de Ucraina și ar fi fost trimis înapoi în Rusia în cadrul unui schimb de prizonieri.

După ce a fost prins de ucraineni, el a oferit detalii despre capitularea sa într-un interviu cu un jurnalist ucrainean. Nujin a spus că a fost recrutat personal de Prigojin, dar a intrat în conflictul din Ucraina cu intenția de a se preda.

Imaginile cu uciderea lui brutală au fost postate în weekend pe canalul Telegram afiliat grupării Wagner, Gray Zone.

Prigojin a spus, cu referire la înregistrarea video, că „Nuzhin și-a trădat poporul, și-a trădat tovarășii”. El a descris sarcastic filmul drept „o lucrare regizorală excelentă care poate fi vizionată dintr-o singură ședință”.

„Cred că acest film se numește „Câinele merită o moarte de câine””, a adăugat el.

Prigojin, un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a fondat grupul de mercenari Wagner în 2014, dar a recunoscut public acest lucru abia în septembrie.

Grupul a apărut pentru prima dată în estul Ucrainei în 2014, la începutul conflictului dintre forțele ucrainene și separatiștii proruși din Donbas, și de atunci a fost implicat în lupte din Siria și mai multe țări africane.

De la începutul invaziei ruse, în februarie, câțiva dintre membrii săi au fost acuzați de Ucraina de crime de război. În septembrie, Prigojin a fost filmat în timp ce recruta deținuți pentru grupul Wagner într-o închisoare din Rusia.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri