Bucătarul lui Putin, declarație șocantă: „Dacă mă băgați la închisoare, o să pot să mă înscriu voluntar în trupele Wagner”

Data actualizării: Data publicării:
Rusia grațiază primii deținuți ce au luptat pentru grupul Wagner
Fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin. Foto: Profimedia Images

Evgheni Prigojin, supranumit „Bucătarul lui Putin”, a ieșit la rampă cu o nouă declarație șocantă, după ce a fost acuzat că face recrutări în Serbia pentru trupele Wagner, pe care le conduce. El a negat că recrutează oameni pentru trupele sale în Serbia și a spus că, dacă totuși va ajunge la închisoare pentru acest lucru, se va bucura, pentru că se va putea înscrie voluntar în trupele Wagner.

Recrutările pe care grupul Wagner încearcă să le facă în Serbia au atras reacții nervoase inclusiv din partea președintelui Aleksandar Vucic, care este cunoscut pentru pozițiile sale extrem de blânde la adresa Rusiei și a lui Vladimir Putin, în contextul războiului din Ucraina. 

„De ce voi, cei de la Wagner, chemaţi pe oricine din Serbia când ştiţi că este împotriva regulamentelor noastre?”, a spus Vucic la un post tv din Belgrad.

Cerându-i-se o reacție pe acest subiect, Evgheni Prigojin a transmis prin intermediul canalului său de presă de pe rețeaua rusă VKontakte că el nu face declarații despre ucrainenii care fac recrutări în Polonia și Bulgaria.

„Cred că este dreptul lor deplin (să facă recrutări - n.r.). Cu cât mai mulți trimit, cu atât mai mulți o să omorâm. Eu nu recrutez sârbi. Oamenii care vin în gruparea «Wagner» își urmează propria conștiință. Nu mă deranjează deloc dacă se va deschide un proces penal împotriva mea. Mai mult, dacă reușiți să mă băgați la închisoare, o să mă bucur, pentru că o să mă pot înscrie voluntar în rândul trupelor Wagner”, a spus Prigojin, potrivit serviciului său de presă.

În ciuda negărilor sale, pe rețelele sociale au apărut materiale video în limba sârbă, realizate de Wagner, pentru a încuraja recrutarea pentru război.

Un astfel de videoclip apărut în presa rusă, în care apar „voluntari” sârbi care se antrenează într-un poligon aparținând Wagner, în regiunea Zaporojie, pentru a lupta împreună cu trupele ruseşti în Ucraina, a provocat indignare în Serbia.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...