Video „Bucătarul lui Putin” recrutează pușcăriași pentru frontul din Ucraina. ”Războiul e greu. Nu se compară cu Afganistan sau Cecenia”

Data actualizării: Data publicării:
prigojin
Evgheni Prigojin recrutează deținuți dintr-o colonie penitenciară a Federației Ruse. Foto: Twitter/The Insider

Șeful grupului de mercenari ruși Wagner, Evgheni Prigojin, poreclit „Bucătarul lui Putin”, a fost filmat în timp ce făcea turul unei închisori din Rusia, în căutare de deținuți care să fie recrutați în armata rusă pentru a fi trimiși să lupte pe frontul din Ucraina, informează The Moscow Times. Imaginile, publicate pe Twitter de către publicația ucraineană independentă „Insider”, au fost geolocalizate de către BBC în „colonia penitenciară nr. 6” din Republica Mari El, din cadrul Federației Ruse.

„Probabil că ați auzit de Wagner”, își începe Prigojin discursul rostit în fața deținuților adunați în careu, în jurul său.

„Războiul e greu. Nu se compară cu cele din Afganistan și Cecenia. Am consumat deja de două ori și jumătate mai multă muniție decât la Stalingrad”

Prigojin le spune apoi deținuților care sunt „păcatele capitale” pe care nu au voie să le comită odată acceptați în armata rusă.

„Primul păcat e dezertarea. Nimeni nu dă înapoi, nimeni nu se retrage, nimeni nu se lasă prins”, le spune Prigojin deținuților.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Deținuților li se mai explică apoi că, dacă vor fi înrolați, li se va explica „la antrenamente” că trebuie să aibă asupra lor două grenade, în caz că sunt, totuși, capturați.

„Al doilea păcat: consumul de alcool și droguri”, continuă Prigojin. „Iar al treilea păcat: jaful, inclusiv contactul sexual cu femei, floră, faună, bărbați”.

Șeful Wagner le spune deținuților că vârsta minimă de recrutare e de 22 de ani și că cei mai tineri pot să se înroleze dacă prezintă o adeverință din partea rudelor apropiate, în care acestea își exprimă acordul pentru această decizie.

„Primii deținuți care au servit sub comanda mea au făcut-o pe 1 iunie, cu prilejul asaltului asupra orașului Vuledar. Erau 40 de recidiviști periculoși de la închisoarea din Sankt Petersburg. Cei40 au intrat în tranșeele inamice unde s-au tăiat și înjunghiat cu cuțitele. Am avut trei morți și 7 răniți. Unul din cei morți avea 52 de ani, din care 30 făcuți în pușcărie. A murit ca un erou”.

În luna august, au apărut informații referitoare la faptul că Evgheni Prigojin se află într-un „tur al închisorilor” Federației Ruse în căutare de recruți provenind din rândul deținuților, în condițiile în care armata rusă a rămas fără oameni dornici să lupte în Ucraina. Rusia încearcă de atunci să formeze noi batalioane de voluntari, iar recruților li se promit solde între 100.000 și 250.000 de ruble (circa 1.650 - 4.130 de dolari).

În timpul unei vizite a lui Prigojin la o colonie penală din Rîbinsk, în regiunea Iaroslavl, deținuților li s-a spus că al Treilea Război Mondial este în plină desfășurare și că li se dă șansa de a lupta pentru patria lor.

Un deținut de la o colonie penală din Plavsk, în regiunea Tula, a declarat că Prigojin i-a vizitat la 25 iulie, iar acesta le-ar fi spus: „Am o autoritate specială din partea președintelui, trebuie să câștig acest război nenorocit cu orice preț”.

În timpul vizitelor din vară, Prigojin ar fi fost însoțit și de alți reprezentanți ai grupului Wagner. Potrivit unui prieten al unuia dintre deținuții din Plavsk, reprezentanții Wagner au spus că se vor întoarce pentru o altă vizită peste două sau trei luni, dacă vor rămâne fără deținuții din primul val de recrutare.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri