Cadavrul liderului celei mai puternice organizații criminale din Ecuador, Los Choneros, a fost găsit într-o pădure din Columbia

Data actualizării: Data publicării:
pistol
Sursa foto: Profimedia Images

Oficialii din Ecuador au anunțat că unul dintre liderii bandei Los Choneros, care s-a aflat în spatele recentelor revolte din închisorile țării, a fost ucis în Columbia, scrie BBC.

Un cadavru a fost găsit în weekend într-o zonă împădurită din provincia Antioquia și, ulterior, anchetatorii au stabilit că este vorba despre Junior Roldan. Potrivit anchetatorilor, Roldan a murit după ce a fost împușcat în cap.

Roldan fusese eliberat din închisoare în februarie și în martie a fugit în Columbia, după ce a fost atacat și rănit de bandele rivale.

Ministrul de Interne al Ecuadorului a declarat că experții medico-legali au reușit să identifice corpul cu ajutorul tatuajelor. El era considerat fugar după ce a renunțat la brățara electronică cu care fusese echipat când a fost eliberat din închisoare.

Liderul bandei a fugit în Columbia după ce, în luna martie, a fost împușcat de membrii bandei rivale Los Lobos (Lupii). De asemenea, el a supraviețuit unui atac în care drone încărcate cu explozibili au fost detonate deasupra aripii închisorii în care era închis în acel moment.

Decesul reprezintă o lovitură grea pentru banda sa, Los Choneros, susțin polițiștii. Los Choneros se ocupă, în special, cu traficul de droguri și extorcării. De asemenea, controlează operațiunile din închisorile din Ecuador și a realizat legături cu cartelul mexican Sinaloa, o alianță care i-a sporit foarte mult puterea.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri