Video California sub teroare. Încă două atacuri armate, soldate cu cel puțin 7 morți, toți muncitori chinezi

Data publicării:
atac armat san francisco
Un suspct care ar fi comis cele două atacuri a fost arestat. Foto: captură video

Cele două atacuri armate au avut loc la două ferme apropiate una de cealalată, iar autoritățile din San Francisco spun că par să fie comise de aceeași persoană. Un suspect, de origine asiatică, a fost arestat. Cel puțin șapte persoane și-au pierdut viața, iar încă una este în stare gravă, anunță AFP, citată de Agerpres.

Aceast nou masacru are loc la mai puţin de 48 de ore după ce un trăgător de origine asiatică a ucis 11 persoane într-o sală de dans de lângă Los Angeles.

"Mă aflu la spital pentru a mă întâlni cu victimele unei atac armat în masă când sunt chemat pentru a mi se raporta un alt atac armat. De data aceasta la Half Moon Bay. Tragedie după tragedie", a scris democratul pe Twitter.

Biroul şerifului din San Mateo a anunțat pe rețelele sociale că agenţii au intervenit după "un atac armat care a făcut mai multe victime" și la scurt timp și arestarea unui suspect.

"Suspectul a fost arestat. Nu mai există niciun pericol pentru populaţie în acest moment", a scris pe Twitter biroul şerifului din comitatul San Mateo, care include oraşul Half Moon Bay unde au avut loc tragediile.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ambele atacuri armate au avut loc în ferme apropiate una de cealaltă, au precizat posturile locale afiliate la ABC şi NBC. Potrivit ABC, o a opta victimă este grav rănită.

Victimele sunt muncitori agricoli chinezi, potrivit unui ales local citat de NBC.

Arestarea suspectului, numit de posturile locale ABC şi NBC drept Zhao Chunli, 67 de ani, a fost filmată de ambele canale.

Un asiatic, îmbrăcat într-o vestă gri cu mâneci roşii şi o şapcă gri deschis, este întins la pământ şi încătuşat, apoi percheziţionat, înainte de a fi escortat de mai mulţi poliţişti.

Potrivit NBC, bărbatul a fost reperat în vehiculul său în parcarea secţiei de poliţie din Half Moon Bay, iar în maşina lui a fost găsită o armă.
Preşedintele american, Joe Biden "a cerut forţelor de ordine federale să ofere toată asistenţa necesară autorităţilor locale", a precizat purtătorul de cuvânt.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri