Camilla renunță la doamnele de onoare și pune capăt unei tradiții existente din Evul Mediu

Data publicării:
camilla ducesa de cornwall
Camilla, Regina Consoartă a Marii Britanii. Foto: Guliver/GettyImages

Camilla, Regina Consoartă a Marii Britanii, pune capăt tradiției de a avea doamne de onoare, ea urmând să fie ajutată de „însoțitoarele Reginei”, scrie BBC.

Pe lângă modernizarea titlului, cele șase femei vor avea o prezență mai redusă decât impunea rolul anterior.

Cele şase asistente o vor ajuta pe Regina Consoartă la evenimentele publice. Spre deosebire de doamnele de onoare, rolul "însoţitoarelor" va fi mai redus, iar ele nu vor fi implicate în corespondență sau planificarea activității de zi cu zi. Nu vor primi un salariu, dar cheltuielile lor vor fi acoperite.

Înlocuirea rolului de doamnă de onoare va pune capăt unui aspect al vieții la curte care datează din Evul Mediu, astfel de ajutoare personale apropiate ale unei regine provenind adesea din familii aristocratice și, de-a lungul secolelor, fiind uneori prinse în intrigile de la curte.

Această schimbare simbolică de direcție va fi pusă în practică săptămâna viitoare, când Regina Consoartă va fi gazda unei recepții pentru militanții împotriva violenței domestice și a violenței împotriva femeilor.

Regina Camilla a militat pentru creșterea gradului de conștientizare cu privire la violența domestică și, pentru prima dată, însoțitoarele ei îi vor fi alături la recepția de la Palatul Buckingham. Printre primele însoțitoare se numără câteva prietene mai vechi ale Camillei -marchiza de Lansdowne, Jane von Westenholz, Lady Katharine Brooke, Sarah Troughton, Lady Sarah Keswick și baroneasa Chisholm.

Regina consoartă, în vârstă de 75 de ani, l-a numit, de asemenea, pe maiorul Ollie Plunket în funcția de asistent personal.

Fostele doamne de onoare care au servit-o pe regina Elisabeta a II-a îl vor ajuta acum pe Regele Charles să găzduiască evenimente la Palatul Buckingham.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri